Trött på chefen? Bli din egen!
21 okt 2021

Trött på chefen? Bli din egen!

Funderar du på att söka dig vidare i karriären? En kurs i företagande kan bli en puff i rätt riktning för just dig.

Södertörns högskola har du chansen att utveckla dina kreativa sidor. Kursen ”Kultur och entreprenörskap” ger dig verktygen för att driva ett framgångsrikt företag och riktar sig främst till dig som redan befinner dig i yrkeslivet.

– Det är en påbyggnadsutbildning för den som pluggat eller har arbetslivserfarenhet sedan tidigare. Konstnärer är ofta bra konstnärer, men dåliga på avtal, ekonomiplanering och att driva projekt, säger Ann-Sofie Köping Olsson, prefekt på institutionen för ekonomi och företagande.

Utbildningen går på halvfart för att passa den som är yrkesverksam. Den är anpassad till frilansare inom den ”kreativa näringen” som konstnärer och journalister. De flesta kursdeltagarna är redan yrkesverksamma.

– Regeringen säger att utbildningar i entreprenörskap behövs inom konstnäringen. Många är tacksamma, för det här behövs. Efter utbildningen får de diplom för att de är bra på konst men de är inte rustade för arbetsmarknaden, säger Ann-Sofie.

Under kursen gör deltagarna bland annat en marknadsplan inom ramen för sin egen verksamhet. Enligt Ann-Sofie får studenterna en större trygghet med sig efter kursen och de fortsätter jobba.

Tips: Utbildningar inom företagande

Företagsekonomi

Entreprenörskap

Försäljning

Redovisning

Per Samuelson

Senast uppdaterad: 21 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-13

Var tredje svensk: Jag är bättre än mitt jobb

Var tredje svensk är överkvalificerad för jobbet de har – åtminstone enligt dem själva. I en ny jobbundersökning svarar 34 procent av de tillfrågade svenskarna att de är överkvalificerade för sina jobb. – Jag tror att krisen och den ökade arbetslösheten har fått många att kompromissa med sin kompetens, säger Cecilia Mannheimer, district manager på rekryteringsföretaget Randstad som står bakom ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2013-04-21

Kurs gav bättre chefer

Ledarskapskurserna hos Företagsuniversitetet ledde till ökad produktivitet, högre säkerhet och bättre chefer. Vi träffade HR-managern Cecilia Asp på Nynäs som berättade om företagets kompetensutveckling.På väggarna i entrén till Nynäs reception finns på den ena sidan ett tecknat oljeraffinaderi bestående av de anställdas signaturer och på den andra en pedagogisk illustration som visar vad föret ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-12

Generation Y vill utvecklas

Många unga medarbetare drivs av utveckling och lekfullhet på jobbet och är inte särskilt lojala sin arbetsgivare. Att satsa på kompetensutveckling av personal blir allt viktigare, inte minst när den nya ”generation Y” blir dominerande på arbetsmarknaden.  Unga arbetstagare drivs av utveckling och lekfullhet på jobbet och är inte lojala sin arbetsgivare på samma sätt som tidigare generationer. ...
Läs mer