Trött på chefen? Bli din egen!
21 okt 2021

Trött på chefen? Bli din egen!

Funderar du på att söka dig vidare i karriären? En kurs i företagande kan bli en puff i rätt riktning för just dig.

Södertörns högskola har du chansen att utveckla dina kreativa sidor. Kursen ”Kultur och entreprenörskap” ger dig verktygen för att driva ett framgångsrikt företag och riktar sig främst till dig som redan befinner dig i yrkeslivet.

– Det är en påbyggnadsutbildning för den som pluggat eller har arbetslivserfarenhet sedan tidigare. Konstnärer är ofta bra konstnärer, men dåliga på avtal, ekonomiplanering och att driva projekt, säger Ann-Sofie Köping Olsson, prefekt på institutionen för ekonomi och företagande.

Utbildningen går på halvfart för att passa den som är yrkesverksam. Den är anpassad till frilansare inom den ”kreativa näringen” som konstnärer och journalister. De flesta kursdeltagarna är redan yrkesverksamma.

– Regeringen säger att utbildningar i entreprenörskap behövs inom konstnäringen. Många är tacksamma, för det här behövs. Efter utbildningen får de diplom för att de är bra på konst men de är inte rustade för arbetsmarknaden, säger Ann-Sofie.

Under kursen gör deltagarna bland annat en marknadsplan inom ramen för sin egen verksamhet. Enligt Ann-Sofie får studenterna en större trygghet med sig efter kursen och de fortsätter jobba.

Tips: Utbildningar inom företagande

Företagsekonomi

Entreprenörskap

Försäljning

Redovisning

Per Samuelson

Senast uppdaterad: 21 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-07

Våga ta klivet från ditt tråktrygga jobb

Vantrivs du på jobbet och längtar efter förändring? Inspireras av Andreas Sjöberg som vågade ta ett vilt språng. Andreas Sjöberg hade jobbat som socialarbetare i hela sitt vuxna liv. Som vakt på fängelse. Som samtalskurator för unga vuxna.Som socialsekreterare. Men för ett drygt år sedan tog han ett vilt språng.-- Jag längtade efter förändring och sa upp mig från Sveriges mest trygga anställning p ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2013-04-19

Medarbetaren i centrum

Ut med det gamla, in med det nya. I en annan tid var chefen den som bestämde, sågs upp till och sällan eller aldrig ifrågasattes.  Nu gäller: The boss is out. En modern ledare går inte först i ledet utan i samlad trupp med sina medansvariga, de viktigaste personerna i varje organisation.Petra Rosenberg är utvecklingsansvarig för IHM:s ledarprogram, och ser att trenden visar på ett nytt grepp vad ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-21

Bli en effektiv nätverkare

70 procent av alla kvalificerade tjänster tillsätts efter rekommendation. Men hur skapar man ett bra nätverk och hittar nyckelpersonerna? Vi frågade Micael Hörberg, professionell nätverkare och föreläsare i ämnet. Undersökningar visar att hela 70 procent av alla kvalificerade tjänster tillsätts efter rekommendation. Micael Hörberg, professionell nätverkare och föreläsare i ämnet nätverkande säger ...
Läs mer