16 apr 2019

Unesco uppmärksammar lärare

Den 5 oktober är det internationella världslärardagen, enligt FN-organet Unesco.

Årets tema är lärarnas roll i återuppbyggnaden av länder som drabbats av krig, naturkatastrofer eller epidemier som hiv-aids.

Lärarna spelar en avgörande roll för återhämtning och tillväxt enligt Unesco, som anser att det är viktigt att uppmärksamma lärarnas status och villkor. Rekryteringen av nya lärare håller inte samma takt som det ökande antalet elever.

TT
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-07

"Här kan man få 21 000 dollar i stipendium"

Många är intresserade av att plugga utomlands men oroar sig över kostnaderna. Få vet att det finns massor av stipendier att söka. Moa Lennartsson, Erik Nilsson och Josefin Hansson går första och andra året på NTI-gymnasiet i Lund. De är intresserade av att plugga utomlands och besöker därför Study Abroads mässa med utländska universitet i Malmö för att få svar på sina frågor.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-08-12

Studera i Australien

Svenskar upptäckte på allvar Australien som studieland för tio år sedan. Sedan dess reser en strid ström studenter till landet alla trivs i. Är du sugen på att göra samma sak? Läs mer här! 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-24

Lärlingsutbildning i Danmark

På andra sidan sundet pluggar du och får lön samtidigt. Inte undra på att intresset från svenskar är stort. Lärlingsutbildningar i Danmark varvar praktik och teori och du får betalt under hela eller större delen av utbildningstiden. Här kan du läsa mer! 

Läs mer