16 apr 2019

Unesco uppmärksammar lärare

Den 5 oktober är det internationella världslärardagen, enligt FN-organet Unesco.

Årets tema är lärarnas roll i återuppbyggnaden av länder som drabbats av krig, naturkatastrofer eller epidemier som hiv-aids.

Lärarna spelar en avgörande roll för återhämtning och tillväxt enligt Unesco, som anser att det är viktigt att uppmärksamma lärarnas status och villkor. Rekryteringen av nya lärare håller inte samma takt som det ökande antalet elever.

TT
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2022-07-25

Högskola utomlands

Utlandserfarenhet räknas i dagens globala värld. Frågan är bara på vilket sätt du vill studera utomlands och när du ska packa väskan. Om du vill studera på ett universitet/högskola utomlands har du i huvudsak tre möjligheter: Hitta din utbildning Utbildningar och kurser utomlands Genom din högskola/universitet Om du studerar vid ett svenskt universitet eller högskola finns det flera olika möjligh ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Studera i Italien

Italien lockar med ett brett utbud av utbildning, ett rikt kulturliv och fantastisk mat. Här finns både sol och bad och pulserande storstadsliv. I Italien finns 89 universitet som är uppdelade enligt följande: Hitta din utbildning på AllaStudier.se Utbildningar och kurser i Italien Study in Italy har en sökmotor där du kan söka bland alla högskoleprogram i Italien.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-12-29

2024 års Topplista: Världens bästa Universitet avslöjade

Utforska globala universitetsrankningar för 2024. Se var Harvard, MIT och Oxford står bland världens akademiska elit.

Läs mer