Visa allastudier.se som: Mobil

Unesco uppmärksammar lärare

Den 5 oktober är det internationella världslärardagen, enligt FN-organet Unesco.

Årets tema är lärarnas roll i återuppbyggnaden av länder som drabbats av krig, naturkatastrofer eller epidemier som hiv-aids.

Lärarna spelar en avgörande roll för återhämtning och tillväxt enligt Unesco, som anser att det är viktigt att uppmärksamma lärarnas status och villkor. Rekryteringen av nya lärare håller inte samma takt som det ökande antalet elever.

TT
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2010-10-25

Bolognaprocessen

Bolognaprocessen gör Europa till en enad utbildningsregion med samma examina, betyg och poängsystem. Alla länder har kommit olika långt i processen. Bolognaprocessen är namnet på ett europeiskt samarbete som syftar till att göra Europa till ett sammanhållet område för högre utbildning. År 1999 undertecknade 29 europeiska länder en deklaration som blev startskottet för Bolognaprocessen.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Därför revolterar Mellanösterns studenter mot regimerna

De senaste månaderna har flera studentrevolter i bland annat Tunisien och Egypten blivit uppmärksammade. Islamologen Rickard Lagervall berättar varför studenter driver på – och hur du kan hjälpa till. I onsdags skadades minst tio demonstranter när hundratals studenter demonstrerade mot Jemens president i huvudstaden Sanaa. Nya sammandrabbningar har inträffat i Irans huvudstad Teheran i samband me ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2014-11-13

Mitt i en internationell hotellkarriär

Daniel Reyes har pluggat på Swiss Hotel Management School i Schweiz i två år. Utbildningen har tagit honom till ställen som Ibiza, Kanarieöarna, Montreux och Stockholm. Och han siktar på att fortsätta karriären utomlands. Daniel Reyes jobbade i kök men kände att han ville vidareutbilda sig inom samma bransch. Efter en informationskväll om olika hotellskolor insåg han att det han sökte var en utbil ...
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön