Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Fullstack webbutveckling med C#, Entity Framework och SQL

Distansakademin i Sverige
Sammanfattning
Kurser
Distans
80 timmar
Deltid
5 950 SEK inkl. moms
Distans
Startdatum: Börja när du vill - Distans

Videoreportage

Fullstack webbutveckling med C#, Entity Framework och SQL

I den här kursen kommer du att lära dig att bygga en fullständig sociala medier-sida från grunden med hjälp av C#, Entity Framework och Identity API. C# är ett objektorienterat programmeringsspråk som används för att utveckla applikationer på .NET-plattformen. Entity Framework är en del av C# som används för att hantera databaser i en applikation, på ren svenska är det alltså ett enklare sätt för programmerare att jobba med sin applikations databas. Identity API är ett säkerhetsramverk som används för att hantera användare och autentisering i en applikation. 

Kursen bygger vidare på kunskaperna från våra kurser Programmerare - Grundläggande programmering och Programmerare – Programmering fördjupning. Under kursen kommer du att lära dig grunderna Entity Framework och du kommer att lära dig att använda Identity API för att hantera användarautentisering, säkerhet och rollhantering. Kursen kommer också att täcka olika aspekter av att bygga en sociala medier-sida, inklusive användarskapande, profilhantering, vänhantering, inläggsskapande och hantering av kommentarer. 

Efter avslutad kurs kommer du att ha lärt dig att bygga en fullständig sociala medier-sida med C#, Entity Framework och Identity API från grunden, samt ha större förståelse för databasdesign och säkerhetsaspekter. Du kommer också att ha utvecklat dina färdigheter inom objektorienterad programmering, databashantering och API-användning som kan tillämpas på andra projekt och applikationer. 

Diplomering eller certifiering

Certifikat efter genomförd utbildning och godkänt arbetsprov.

Målgrupp

Kursen bygger vidare på kunskaperna från våra kurser Programmerare - Grundläggande programmering och Programmerare – Programmering fördjupning.  För att ta denna kurs bör du ha grundläggande kunskaper i programmering med C# och HTML/CSS, samt ha erfarenhet av att arbeta med SQL-databaser och Entity Framework. 

Grundläggande programmering i C# innebär att du bör ha förståelse för grundläggande programmeringskoncept som variabler, datatyper, funktioner, loopar, villkor och klasser. Du bör också kunna skriva enkla program i C# och ha förståelse för objektorienterad programmering. 

Grundläggande HTML och CSS innebär att du bör ha erfarenhet av att skapa enklare webbsidor med HTML-kod och stilisera dem med CSS. Du bör också kunna skapa enklare layouter och använda grundläggande designprinciper. 

SQL-databaser innebär att du bör ha förståelse för databasdesign, databasstrukturer och SQL-språket. Du bör också kunna skapa tabeller, lägga till data och hämta data från en SQL-databas. 

Entity Framework innebär att du bör ha grundläggande kunskaper i att arbeta med Entity Framework, som är en del av C# som används för att hantera databaser i en applikation. Du bör också kunna skapa modeller och hämta data från en databas med hjälp av Entity Framework. 

Genom att ha erfarenhet av dessa förkunskapskrav kommer du att kunna ta till dig kursinnehållet på ett effektivt sätt och kunna fokusera på att lära dig att bygga en sociala medier-sida med C#, Entity Framework och Identity API. 

Kursledare

Linus Rudbeck 

Linus har en bakgrund inom utveckling, där han har levererat projekt direkt till kunder och även jobbat som konsult och varit en integrerad del av kundens team. Med sin breda erfarenhet och kompetens har Linus nu kompletterat med att lära ut programmering, där han verkligen brinner för att dela sin kunskap med andra. Han är en mästare inom sitt område och har en passion för att hjälpa andra att nå sin fulla potential inom utveckling. 

Kostnader

Betalning sker med kort eller mot faktura och det finns även möjlighet att dela upp betalningen på upp till 12 månader räntefritt eller upp till 24 månader (ränta tillkommer). Detta görs via vår partner SVEA ekonomi.  

Ångerrätt 14 dagar gäller. 

Företag kan välja att betala med kort eller mot faktura.

Kursinnehåll och upplägg

  • Objektorienterad C# 
  • Model-View-Controller programmering 
  • Webbutveckling med HTML & CSS 
  • Entity framework 
  • Identity API 

1 termin deltid/ 80 studietimmar. Du bestämmer själv din studietakt och hur du vill lägga upp dina studier som passar dig bäst. Studietiden kan variera från person till person men räkna med cirka 80studietimmar för att slutföra de moment som utbildningen består av. Det finns inga hålltider eller deadlines så du kan enkelt kombinera dina studier med heltidsjobb eller föräldraledighet. 

Kursen består av 8 avsnitt, till varje avsnitt finns tillhörande övningsuppgifter för att du ska få förståelse för koden vi skriver genom att koda på egen hand. 

Under utbildningen kommer du att få en mängd praktiska uppgifter som du behöver göra för att befästa kunskapen som du tar till dig från avsnitten. Utan att göra dessa kommer inte kunskapen fastna.  

Distansakademin i Sverige

Utbilda dig med Distansakademin

Vill du utbilda dig och pröva något nytt? Programmering är mer tillgängligt och enklare än många tror. Pröva programmering och ge det en chans! Vi erbjuder utbildningar och kurser genom videor, texter, uppgifter, gemensamma projekt, live-föreläsningar och one to one-coaching....


Läs mer om Distansakademin i Sverige och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Fullstack webbutveckling med C#, Entity Framework och SQL
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Distansakademin i Sverige

Lillsvedsvägen 100
139 90 Stockholm

Tel: 076-338 15 77


Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner

Malin

Tydliga och bra videos. Enkelt att hänga med och förstå. Bra med övningsuppgifter.

Recensioner
Kursrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner
Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Fullstack webbutveckling med C#, Entity Framework och SQL från Distansakademin i Sverige, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön