Webbdesignutbildningar

Vill du läsa en utbildning inom webbdesign? Här har vi samlat information om olika utbildningar som kan passa dig. Ta steget mot din dröm idag – här hittar du din framtida utbildning inom webbdesign!
Visar 1-20 av 60 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 60 träffar
1
2
3

En bra hemsida ska vara användarvänlig, intuitiv och grafiskt tilltalande. Som webbdesigner är det din uppgift att se till att uppfylla dessa krav göra den digitala upplevelsen för besökare på hemsidan så angenäm som möjligt.

Vad gör en webbdesigner?

En webbdesigner bygger, designar och kodar hemsidor - ofta med hjälp av ett publiceringsverktyg (CMS - content management system) som underlättar arbetet. 

Yrket passar särskilt dig som är kreativ, tekniskt och självständig. På många arbetsplatser är du ensam i rollen och har ett stort eget ansvar både vid idéutforming och utförande. Eftersom IT-utvecklingen går fort framåt gäller det också att du är omvärldsbevakande och håller dig uppdaterad på de senaste rönen inom IT för att ständigt kunna ligga i framkant när det sker förändringar.

Lär dig koda och skapa grafiskt innehåll

För att bli webbdesigner behöver du lära dig HTML och CSS - kodspråk som används för att skapa och designa sidor på webben. Kunskap inom dessa kodspråk är en grundförutsättning för att kunna jobba som webbdesigner eftersom majoriteten av sidorna på internet består av HTML. Det är även bra att kunna andra programmeringsspråk som DHTML (Dynamic HTML), Javascript och XML etc. Du får också lära dig bildhanteringsprogram som Photoshop och Fireworks eftersom du måste kunna redigera bilder och skapa grafiskt material.

Webbdesign går hand i hand med webbutveckling, programmering och förvaltning av hemsidor, vilket betyder att du kommer jobba väldigt nära ansvariga inom dessa områden eller kanske få många av de arbetsuppgifterna på ditt eget bord.

Var kan du utbilda dig?

Utbildningar inom webbdesign finns på olika nivåer och på olika typer av lärosäten. Du kan läsa på universitet, komvux, YH-utbildingar, folkhögskolor och yrkesutbildningar. Skrolla upp och leta i listan för att hitta en utbildning som passar dig.

Jämför dina favoriter
Jobb & Lön

Vi vet vad du kommer att få i lön - Vet du?

Ta reda på vad du kan tjäna efter din utbildning och hur jobbutsikterna i din bransch ser ut.

Till Jobb & Lön

Testa dig själv

Svårt att ta ett beslut?

Räta ut dina största frågetecken med vårt utbildningstest.

Testa dig själv