En värld eller två? Bibelteologins utmaningar och förutsättningar

Enskilda Högskolan Stockholm
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Stockholm
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Stockholm

En värld eller två? Bibelteologins utmaningar och förutsättningar

En utmaning i teologiska studier är sambandet mellan bibliska studier och konstruktiv teologi. Bibeln är det viktigaste källdokumentet för kristen teologisk konstruktion, vilket kräver insikt i historisk och litterär analys av bibeln. Många bibelforskare vill öppna för en dialog mellan bibeln och dagens kyrka, där de två kan utmana varandra. Syftet med denna kurs är att föra samman dessa två världar av bibliska studier och konstruktiv teologi. Det sker genom att beskriva biblisk teologi som en disciplin som både beskriver trosföreställningar genom bibelns epoker och formulerar de erfarenheter texterna uttrycker på ett sätt som kan lyfta fram frågor om bibelns budskap och mening som livstolkande text.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet. Kurser i teologi 60 hp, inklusive gammaltestamentlig eller nytestamentlig textkurs om minst 7,5 hp, eller motsvarande.

Enskilda Högskolan Stockholm

Välkommen till Enskilda Högskolan Stockholm! Vid EHS bedrivs utbildning i mänskliga rättigheter och religionsvetenskap/teologi. EHS blev pionjär genom att 1997 vara den första högskolan i landet att erbjuda ett tvärvetenskapligt utbildningsprogram i mänskliga rättigheter. Högskolan har kandidat- magister- och masterexamen...


Läs mer om Enskilda Högskolan Stockholm och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Enskilda Högskolan Stockholm


Recensioner

Det finns inga recensioner för En värld eller två? Bibelteologins utmaningar och förutsättningar

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön