Equmeniakyrkans historia och identitet

Enskilda Högskolan Stockholm
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Equmeniakyrkans historia och identitet

Equmeniakyrkans identitet, organisation och roll i svensk och internationell kristenhet studeras. Viktiga uppgifter för kyrkan är dels att konkretisera evangeliet i praktisk handling, dels att kunna nå nya människor med evangeliet. Equmeniakyrkan bildades 2011 av Metodistkyrkan i Sverige, Svenska Baptistsamfundet och Svenska Missionskyrkan. År 2007 hade de tre kyrkornas ungdomsförbund bildat qumenia. Mot bakgrund av samhällsutvecklingen i Sverige under 1800-talet studeras orsakerna till varje kyrkas bildande samt deras historia ända fram till bildandet av en ny kyrka. Särskilt belyses de teologiska ståndpunkter som bidragit till formandet av den nya kyrkans identitet.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet. Kurser i teologi 60 hp: Baskurser 30 hp samt kurserna Text, kontext och tolkning 15 hp och Teologi, religion och kyrka i Sverige 15 hp, eller motsvarande.

Enskilda Högskolan Stockholm

Välkommen till Enskilda Högskolan Stockholm! Vid EHS bedrivs utbildning i mänskliga rättigheter och religionsvetenskap/teologi. EHS blev pionjär genom att 1997 vara den första högskolan i landet att erbjuda ett tvärvetenskapligt utbildningsprogram i mänskliga rättigheter. Högskolan har kandidat- magister- och masterexamen...


Läs mer om Enskilda Högskolan Stockholm och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Enskilda Högskolan Stockholm



Recensioner

Det finns inga recensioner för Equmeniakyrkans historia och identitet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön