Modern nordisk systematisk teologi

Enskilda Högskolan Stockholm
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Stockholm
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Stockholm

Modern nordisk systematisk teologi

Den systematiska teologin i Norden är inte enhetlig men har ändå vissa gemensamma drag i förhållande till övriga Europa som sedan reformationen har präglats av en större romersk katolsk närvaro. I kursen introduceras och analyseras den systematiska teologins profil under 1900-talet. Vi fördjupar oss i debatter om kyrka och samhällsfrågor, såsom tro och vetande, skapelseteologi, ämbetsteologi och kyrkosyn. Parallellt med dessa perspektiv analyserar vi förståelsen av modernism och det framväxande sekulära samhället utifrån teologins horisonter i Norden.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet.Kurser i teologi 60 hp: Baskurser 30 hp samt minst två av kurserna Att tolka Gud och samhället, 15 hp, Text, kontext och tolkning 15 hp eller Teologi, religion och kyrka i Sverige 15 hp, eller motsvarande.

Enskilda Högskolan Stockholm

Välkommen till Enskilda Högskolan Stockholm! Vid EHS bedrivs utbildning i mänskliga rättigheter och religionsvetenskap/teologi. EHS blev pionjär genom att 1997 vara den första högskolan i landet att erbjuda ett tvärvetenskapligt utbildningsprogram i mänskliga rättigheter. Högskolan har kandidat- magister- och masterexamen...


Läs mer om Enskilda Högskolan Stockholm och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Enskilda Högskolan Stockholm


Recensioner

Det finns inga recensioner för Modern nordisk systematisk teologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön