Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Göteborg

Aerosoler

Den här kursen ger dig gedigna kunskaper om luftburna partiklar, aerosoler. Aerosoler påverkar vårt dagliga liv på många sätt, allt från deras inverkan på växthuseffekten till kvaliteten på den luft vi andas. Aerosoler har en ökande betydelse för både samhälle och industri, och är avgörande för produktion av nanopartiklar och annan kommande teknik. I kursen behandlar vi grundläggande egenskaper hos aerosoler, aktuell mätteknik, miljöeffekter, samt industriella tillämpningar. Kursen vänder sig till kemister, miljövetare, övriga naturvetare samt teknologer.

Förkunskaper

Godkänd på någon av följande kurser: Oorganisk kemi (KEM050), Fysikalisk kemi (KEM040) eller Analytisk kemi 1 (KEM070), eller motsvarande kunskapsnivå.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet