Arkeologiskt självständigt examensarbete

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Göteborg

Arkeologiskt självständigt examensarbete

Kursen består av ett mindre antal föreläsningar som behandlar olika aspekter av temat arkeologiskt vetenskapligt textförfattande. Den studerande arbetar parallellt med dessa föreläsningar med ett självständig skriftligt examensarbete vilket handleds av lärare. Detta arbete redovisas inom ramarna för ett seminarium. Inom ramarna för kursen ingår olika pedagogiska former såsom föreläsningar, seminarier och textproduktion.
 

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs kandidatexamen med Arkeologi som huvudområde samt 30 hp avklarade kursfordringar på avancerad nivå inom samma huvudområde. Kursfordringarna på på avancerad nivå ska innefatta kursen (eller kurser med motsvarande innehåll):    - AE 2070, Arkeologisk teori och metod i den arkeologiska texten (15hp)  Återstående utrymme för att nå upp i totalt 30 hp på avancerad nivå inom Arkeologi väljer studenten fritt.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Arkeologiskt självständigt examensarbete

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön