Bioanalytisk kemi - från enskilda molekyler till vävnader

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Göteborg

Bioanalytisk kemi - från enskilda molekyler till vävnader

Den här kursen är för dig som söker biologiska applikationer inom analytisk kemi. Kursen ger en fördjupning inom bioanalytisk kemi genom specialisering inom molekylär strukturteknik, kemisk analys av vävnader, cell och subcellulär molekylanalys samt proteinanalys.

Både kursens teoretiska och laborativa delar är kopplade till aktuell forskning och syftar till att förbereda studenterna för ett examensarbete inom kemi, neurobiokemi, molekylärbiologi eller analytisk kemi. Studenterna blir också väl förberedda för vidare forskning i ämnet. Materialet i föreläsningarna kommer att stödjas av flertalet laborativa moment, vissa rent praktiska och andra som demonstrationer.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs avslutade och godkända kurser om 120 hp inom det naturvetenskapliga fältet, apotekarprogrammet eller annan medicinsk utbildning.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Bioanalytisk kemi - från enskilda molekyler till vävnader

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön