Cell- och utvecklingsbiologi

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Göteborg

Cell- och utvecklingsbiologi

Kursen erbjuder fördjupade kunskaper i utvecklingsbiologi från cellulär nivå till bildandet en komplett organism. Vi kommer att fokusera på de molekylära och cellulära  utvecklingsmekanismer som används av olika modellorganismer: nematoder, bananflugor, möss och Arabidopsis. Flera praktiska laborationer kan ingå i kursen, dels en laboration där vi studerar växtcellsdifferentiering och hur detta styrs av växthormoner, en laboration där vi studerar olika C. elegans-utvecklingsmutanter, samt även en cellodlingslaboration. Studentpresentationer av aktuella vetenskapliga artiklar är ett viktigt element under kursen.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs: Godkända baskurser i ämnesområdena cellbiologi samt molekylär genetik och evolution omfattande 30 hp. Genomgångna baskurser  i botanisk och zoologisk fysiologi, ekologi samt biodiversitet och systematik omfattande 30 hp, eller motsvarande. Dessutom krävs Engelska 6.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Cell- och utvecklingsbiologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön