Ekonomisk geografi kandidattermin

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Göteborg
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Göteborg

Ekonomisk geografi kandidattermin

Kandidaterminen består av två teorikurser om vardera 7,5 hp och en kandidatuppsats om 15 hp:

  • Aktuella forskningsteman (7,5 hp). Kursen behandlar den ekonomiska geografins idéhistoria och utveckling som vetenskap, samt aktuella teoretiska perspektiv och forskningsinriktningar.
  • Teori och metod (7,5 hp). I kursen fördjupas kunskaperna och färdigheterna inom ett av studenten valt ekonomgeografiskt fält, vilket ska resultera i formulerandet av väl underbyggda forskningsfrågor till kandidatuppsaten.
  • Kandidatuppsats (15 hp). I kursen genomförs ett vetenskapligt arbete (kandidatuppsats). Att skriva uppsats innebär att självständigt identifiera och formulera en större komplex frågeställning, samt genomföra analys inom givna tidsramar. Det arbetet relateras till det aktuella ekonomisk geografiska ämnets vetenskapliga grund, metoder och aktuella forskningsfrågor. Arbetet resulterar i en skriftlig uppsats, som avrapporteras och diskuteras vid ett seminarium.

Förkunskaper

Godkänt resultat om minst 105 hp, varav minst 45 hp (inklusive ett självständigt arbete på 7,5 hp) i ämnet ekonomisk geografi, eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Ekonomisk geografi kandidattermin

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön