Läs en ekonomiutbildning!

Är du intresserad av ett arbete där siffror och analys står i centrum? Då kanske du funderar på en utbildning inom ekonomi och försäljning? Hitta din perfekta ekonomiutbildning här!
Visar 1-20 av 1106 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 1106 träffar
1
2
3
4
...
56

Gillar du att räkna och analysera? Kanske var du grym på matte på gymnasiet? Då är en ekonomiutbildning perfekt för dig! En utbildning inom ekonomi ger en stabil grund och kan öppna många dörrar till en bred och spännande arbetsmarknad. Känner du att en framtid som försäljare är mer din grej? Här hittar du ett stort utbud av både försäljnings- och ekonomiutbildningar!

Plugga en ekonomiutbildning

Ekonomi är ett väldigt brett område med många olika framtidsmöjligheter! Efter avslutade studier kan du till exempel jobba på bank, stora företag, kommuner och landsting, konsultfirmor eller små företag. Arbetsuppgifterna kan skilja sig mycket åt beroende på din arbetsplats. På en mindre firma är arbetsuppgifterna mer varierande, och du har oftast ansvar för mer än en arbetsuppgift. Stora företag kan istället ha större behov av specialister och experter inom ett specifikt område. Oavsett om du vill arbeta på en stor firma, ett litet företag, eller bli din egen chef, kan en ekonomiutbildning eller en utbildning i försäljning hjälpa dig på vägen!

Vilka olika typer av ekonomiutbildningar finns det?

Beroende på just dina intressen finns det en mängd olika utbildningar inom ekonomi och försäljning. Du kan till exempel läsa utbildningar såsom:

Efter att du gått en ekonomiutbildning 

En ekonomiutbildning är en bra grund för dig som tycker att det är viktigt att din utbildning leder till ett jobb med bra lön. Tillsammans med bland annat datavetenskap är nämligen ekonomiutbildningar ofta i toppen för utbildningar som leder till högst ingångslön!

Efter dina studier kan du till exempel jobba som: 

  • Lönespecialist
  • Företagssäljare
  • Inköpare
  • Revisor
  • Fastighetsmäklare
  • Konsult
  • Banktjänsteman
  • Chefsekonom

Om inget av dessa yrken lockar dig, oroa dig inte! Det finns en mängd andra jobb du kan få efter en ekonomiutbildning. Om du vill få fler förslag på yrken efter en ekonomiutbildning, eller veta mer om  framtids- och löneutsikterna för just ditt drömyrke:


klicka här!

Var vill du studera din ekonomiutbildning?

Ekonomiutbildningar är ofta populära och finns på de flesta ställen i Sverige. Du kan läsa på universitet eller högskola, folkhögskola, Komvux eller yrkeshögskola. Du kan till och med läsa din utbildning utomlands! Välj helt enkelt det som passar just dig allra bäst! 

Flest utbildningar inom ekonomi och försäljning hittar du på ditt närmaste universitet eller högskola! Men du kan också läsa utbildningar till exempelvis redovisningsekonom, internationell inköpare, butikssäljare, eller ekonomiassistent på yrkeshögskola eller Komvux! Det finns också kortare utbildningar inom ekonomi och försäljning på folkhögskola. 

För dig som redan är aktiv inom arbetslivet, eller som inte vill flytta för att kunna läsa din drömutbildning, finns också alternativet att läsa en ekonomiutbildning på distans! Du kan läsa kurser på heltid eller deltid, beroende på hur mycket tid du har möjlighet att studera per vecka. Här kan du se utbildningar inom ekonomi och försäljning som erbjuds på distans:  

Distanskurser - ekonomi/försäljning

Vill du läsa din ekonomiutbildning utomlands?

Lockar det dig att studera i New Yorks intensiva stadsvimmel? Eller kanske på Thailands vackra stränder? Det finns en mängd olika utbildningar inom ekonomi och försäljning utomlands, oavsett vilken kontinent du är intresserad av. Det kan också vara bra att komma ihåg att utlandsstudier eller annan utlandsvistelse ser bra ut på CV:t inför framtida arbetsgivare!

Jämför dina favoriter
Jobb & Lön

Vi vet vad du kommer att få i lön - Vet du?

Ta reda på vad du kan tjäna efter din utbildning och hur jobbutsikterna i din bransch ser ut.

Till Jobb & Lön

Testa dig själv

Svårt att ta ett beslut?

Räta ut dina största frågetecken med vårt utbildningstest.

Testa dig själv