Starta eget-kurs

Har du en affärsidé som du skulle vilja genomföra, en butik som du vill öppna eller vill du starta ett eget företag för att jobba som frilansare? Gå en starta eget-kurs idag och få de kunskaper du behöver för att lyckas med att starta eget företag!
Visar 1-5 av 5 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-5 av 5 träffar

Kurser för dig som vill starta eget

Att våga ta steget och starta företag kan vara en spännande resa som är fylld av både möjligheter och utmaningar. För att få en så bra och trygg grund som möjligt att stå på kan en kurs i hur man startar eget företag vara ovärderlig. Oavsett om du har en del erfarenhet sedan tidigare eller om detta är din första satsning kan den konkreta kunskapen du får från en kurs vara mycket hjälpsam i din framtida företagarresa.

Varför ska jag läsa en starta eget-kurs?

Att starta och driva ett eget företag innebär att du behöver ha mycket mer än bara en bra idé. Du behöver förstå din idé och dess marknadspotential, skapa en affärsplan och utöver det även kunna hantera ekonomi, marknadsföring och eventuella kundrelationer. Att gå en kurs i hur man startar eget ger dig möjligheten att undvika vanliga fallgropar, samtidigt som du får en förståelse för hur ett företag byggs upp från grunden.

Vad får jag lära mig under en starta eget-kurs?

Det finns olika typer av kurser för dig som vill lära dig att starta eget. Innehållet i kurserna kan variera lite beroende på om du vill starta eget företag för att utveckla en affärsidé eller för att du till exempel vill frilansa. Oavsett inriktning är exempelvis både marknadsföring och företagsekonomi vanligt förekommande.

Om du läser en kurs med fokus på entreprenörskap är det vanligt att du får lära dig om grunderna i eget företagande, samtidigt som du ofta får möjlighet att parallellt utveckla din affärsidé. Att lära sig allmänt om entreprenörskap och personlig försäljning är även ofta en del av innehållet i den här typen av kurser.

Vad kan jag göra efter att jag gått en starta eget-kurs?

När du avslutat din starta eget-kurs kommer du ha en starkare grund att stå på när du tar steget in i företagandet. Du kommer känna dig tryggare i hur man utformar en välgenomtänkt och hållbar affärsplan, hantera ekonomin på ett bra sätt samt veta hur du kan nå ut till din målgrupp. Efter en kurs ökar även chanserna för att du kommer känna dig förberedd på eventuella utmaningar och hinder som kan uppstå på vägen.

Läs en starta eget-kurs på distans

Vissa starta eget-kurser går att läsa på distans vilket innebär att du kan kombinera kursen med andra åtaganden som till exempel jobb eller andra studier. Det gör att du till exempel kan starta upp ditt företag och samtidigt anpassa din utbildning efter hur din nuvarande situation ser ut. Distanskurser ger dig dessutom möjligheten att studera oavsett var du befinner dig, vilket kan underlätta för både hektiska scheman och geografiska begränsningar.

Jämför dina favoriter
Jobb & Lön

Vi vet vad du kommer att få i lön - Vet du?

Ta reda på vad du kan tjäna efter din utbildning och hur jobbutsikterna i din bransch ser ut.

Till Jobb & Lön

Testa dig själv

Svårt att ta ett beslut?

Räta ut dina största frågetecken med vårt utbildningstest.

Testa dig själv