Företagsekonomiutbildning

Är du intresserad av företagande och företagens roll i vårt samhälle? Då är en företagsekonomiutbildning något för dig. Här kan du hitta utbildningar som ger dig verktygen för att kunna förstå och analysera flera aspekter av företagande!
Visar 1-20 av 372 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 372 träffar
1
2
3
4
...
19

Mer om företagsekonomi 

Företagsekonomi innehåller mer än bara siffror - här ryms mer än man kanske tror. Inom företagsekonomi behandlas flera olika ämnen som syftar till att ge kunskap om hur organisationer och individer påverkar samhället och hur de samspelar med varandra. Sammanfattat innebär företagsekonomi flera olika delar för att förstå företagande och företagens funktion i samhället. Kunskap om företagande är av nytta för alla om man vill öka förståelsen för företag som samhällsaktörer i ett alltmer globaliserat samhälle. 

Vill du plugga en utbildning inom företagsekonomi?

Väljer du att läsa en utbildning inom företagsekonomi kommer du lära dig om bland annat ledarskap, marknadsföring, revision, redovisning och kommunikation. Samtliga är viktiga delar i hur företag och organisationer arbetar för att nå sina mål. Företagsekonomi innefattar alla dessa viktiga ämnen som kommer ge dig verktyg att kunna analysera och ta fram strategiska beslut för olika typer av verksamheter. Exempel på ämnen som ingår i utbildningen är: 

  • Finansiering
  • Marknadsföring
  • Management 
  • Redovisning

Olika typ av utbildningar 

Det finns flera olika typer av utbildningar inom företagsekonomi. Antingen kan du läsa fristående kurser eller ett helt program inom ämnet på eftergymnasial nivå. Det finns även möjlighet att läsa företagsekonomi på gymnasienivå för dig som saknar behörighet från gymnasiet för att söka till högskola eller universitet.  Vissa skolor erbjuder även distansundervisning.

Vad händer efter att du pluggat klart?

När du har studerat företagsekonomi finns det många olika yrken att välja mellan. Du kan bland annat jobba som Controller, Revisor, Marknadsförare eller Inköpare. Är du nyfiken på framtidsutsikter eller löneprognoser för de olika yrkena kan du kika här!

Jämför dina favoriter
Jobb & Lön

Vi vet vad du kommer att få i lön - Vet du?

Ta reda på vad du kan tjäna efter din utbildning och hur jobbutsikterna i din bransch ser ut.

Till Jobb & Lön

Testa dig själv

Svårt att ta ett beslut?

Räta ut dina största frågetecken med vårt utbildningstest.

Testa dig själv