Masterprogram i industriell ekonomi och management

Blekinge Tekniska Högskola
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Karlskrona
120 hp
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Karlskrona

Masterprogram i industriell ekonomi och management

Bredda din kompetens inom industriell ekonomi och management på hög nivå. Utveckla dina kunskaper inom marknadsanalys, innovationsarbete och affärsutveckling. Ta nästa steg I karriären. 

Programmet passar både nyutexaminerade inom teknikområdet och erfarna ingenjörer med mindre erfarenhet av industriell ekonomi och management, speciellt inom ekonomi- och marknadsanalys. Utbildningen passar perfekt om du är intresserad av samarbeten och utmaningar inom samtida affärsutveckling.

En bred analytisk överblick och två specialiserade inriktningar

Programmet fokuserar på analys för förbättrade beslutsunderlag och värdeskapande analys. Teknikens roll, innovation och hållbarhet integreras I ämnen som industriell ekonomi, globalisering, entreprenörskap, strategi, ekonomi och ledarskap.

Den tredje terminen väljer du mellan två inriktningar:

Inriktningen konkurrens, produktion och finansiell analys passar dig som vill utveckla dina färdigheter i kvantitativa analyser och optimeringsberäkningar inom produktion, finansiering och investering.

Inriktningen marknadsanalys, entreprenörskap och strategi passar dig som vill utveckla dina kunskaper och färdigheter inom strategi- och affärsutveckling.

Kompetens för ett konstant behov

Det finns en ständig efterfrågan på ingenjörer och tekniker med en bred förståelse för marknad, management och organisation – och förmågan att använda verktyg, metoder och tekniker för marknad och managementverktyg som utbildningen ger dig är en klar konkurrensfördel I karriären.

En tidigare ingenjörsexamen kombinerad med det här programmet ger dig möjligheter att gå vidare I din karriär inom globala företag, offentliga verksamheter eller start-ups. Efter utbildningen är du redo för yrkesroller inom affärsanalys, affärsutveckling, IT-ledning och innovations- och produktutveckling.

Varför välja Blekinge Tekniska Högskola?

Bra kontakter med näringsliv

Behov på

arbetsmarknaden

Distansutbildningar

Förkunskaper

Högskoleingenjörsexamen eller kandidatexamen inom tekniskt område, inklusive ett självständigt arbete. Vidare krävs minst 20 högskolepoäng i matematik/tillämpad matematik, innefattande linjär algebra och matematisk statistik. Engelska 6.

Examen & Intyg

Masterexamen

Blekinge Tekniska Högskola

Blekinge Tekniska Högskola - BTH

BTH är en teknisk högskola – som är mycket mer än teknisk. Vi är en lite mindre högskola som valt att fokusera på ett mindre antal områden där vi verkligen kan skapa förändring och driva utveckling. Centralt är innovation, digitalisering och hållbar...


Läs mer om Blekinge Tekniska Högskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Masterprogram i industriell ekonomi och management
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Blekinge Tekniska Högskola

Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i industriell ekonomi och management

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Masterprogram i industriell ekonomi och management från Blekinge Tekniska Högskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön