Civilingenjör i industriell ekonomi

Blekinge Tekniska Högskola
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Karlskrona
300 hp
Heltid
CSN-berättigad

Civilingenjör i industriell ekonomi

Möt utmaningar och affärsutveckla genom att förstå din omvärld och bygga ett insiktsfullt entreprenörskap. Med en utbildning inom industriell ekonomi har du hela världen inom räckhåll.

Det finns ett stort behov av ingenjörer som har kunskap om ny teknik och samtidigt kan utveckla företag, produkter och tjänster och identifiera nya marknader. Karriärmöjligheterna finns både i Sverige och utomlands och med studier i en internationell miljö är du väl förberedd för den globala marknaden – en examen inom industriell ekonomi ger många valmöjligheter. Utbildningen gör dig inte till industriell ekonom, entreprenör eller ingenjör – utan alla tre.

Jobba med utveckling och innovation i många olika branscher 

Eftersom teknisk utveckling sker överallt finns jobben efter utbildningen hos företag och organisationer inom både produkt-, tjänsteutveckling och mjukvaruutveckling – i en mängd olika branscher. Många yrkesroller och karriärmöjligheter är aktuella, du kan till exempel arbeta som affärsutvecklare, analytiker, projektledare, konsult eller entreprenör i ledande positioner. Efter examen arbetar många på globala företag som Ericsson, NKT, Telenor, Scania och Volvo men även i start-ups, i entreprenöriella och konsultorienterade bolag. 

Lär dig se möjligheterna 

Under utbildningen får du lösa tekniska utmaningar, samtidigt som du analyserar och identifierar teknologins möjligheter och konsekvenser för samhället. Du lär dig förstå och utveckla samband mellan tekniska och ekonomiska satsningar –­ att driva företagsutveckling där teknik har en central roll. Du utvecklar din förmåga att arbeta i team och i olika miljöer, men bedriver också mycket självständigt arbete.

Specialisera dig och få spetskompetens 

En bit in i utbildningen väljer du antingen maskinteknik och hållbar produktinnovation eller industriell mjukvaruutveckling – även om du först får bekanta dig med båda inriktningarna. Inom varje inriktning tittar vi på specifika utmaningar med fokus på strategi, konkurrensvillkor, innovation och affärsutveckling. 

Nära näringslivet och resten av världen

Många av våra studenter studerar en termin utomlands vid något av de många universitet som BTH har utbytesavtal med, och de flesta tycker att det ger deras utbildning en extra dimension. Samverkan med näringsliv och utländska studenter gör dig väl förberedd för arbete i internationella miljöer. 

Utbildningen omfattar 300 högskolepoäng och leder fram till en civilingenjörsexamen i industriell ekonomi.

Varför välja Blekinge Tekniska Högskola?

Bra kontakter med näringsliv

Behov på

arbetsmarknaden

Distansutbildningar

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt Fysik 2, Kemi 1 och Matematik 4/Matematik E.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

Blekinge Tekniska Högskola

Blekinge Tekniska Högskola - BTH

BTH är en teknisk högskola – som är mycket mer än teknisk. Vi är en lite mindre högskola som valt att fokusera på ett mindre antal områden där vi verkligen kan skapa förändring och driva utveckling. Centralt är innovation, digitalisering och hållbar...


Läs mer om Blekinge Tekniska Högskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Civilingenjör i industriell ekonomi
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Blekinge Tekniska Högskola

Recensioner

Det finns inga recensioner för Civilingenjör i industriell ekonomi

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Civilingenjör i industriell ekonomi från Blekinge Tekniska Högskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön