Examensarbete i miljövetenskap I

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Göteborg
Sista ansökan: 2024-10-15

Examensarbete i miljövetenskap I

Undervisningen består av att du som student individuellt utför en vetenskapligt upplagd uppgift under handledning. Uppgiften kan vara ett experimentellt arbete, en analys och utvärdering av data eller utformad som en kritisk litteraturgenomgång. Resultatet presenteras både skriftligt i en rapport och muntligt på ett seminarium. Arbetet med uppgiften kan ske på Institutionen för biologi och miljövetenskap, på annan institution inom ämnesområdet eller externt på företag, institut eller myndighet. Under kursen hålls lärarledda seminarier där frågor i relation till ditt egna och andra studenters examensarbete presenteras och diskuteras. För att bli registrerad på kursen krävs, en av examinator godkänd, projektbeskrivning. Examinationen  sker utifrån arbetets genomförande samt skriftlig och muntlig presentation.

Du kan även välja att utföra examensarbetet i miljövetenskap med någon av följande inriktningar:

- geovetenskaper (ES1504), 15 hp

- kemi (ES1505), 15 hp

Kontakta studievägledaren för anmälan och ytterligare information om du önskar läsa någon av dem.

 

Genomförda examensarbeten i miljövetenskap

Förkunskaper

Godkänd ES1201 (Miljövetenskaplig baskurs, 15 hp), ES1300 (Naturresurshushållning, 15 hp), ES1203 (Miljövetenskapliga metoder och projekt, 15 hp), ES1305 (Föroreningars spridning och effekter på biologiska system, 15 hp) eller motsvarande. Dessutom krävs genomgången fördjupningskurs i miljövetenskap på minst 15 hp.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Examensarbete i miljövetenskap I

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön