Geovetenskap, kandidatprogram

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Göteborg
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Göteborg

Geovetenskap, kandidatprogram

På kandidatprogrammet i geovetenskap lär du dig hur processer i atmosfären, berg, jord och grundvatten utvecklats under miljontals år och hur detta påverkar människor och samhällen idag. Du utvecklar en bred förståelse för hur jordens system fungerar och hur människans aktivitet inverkar på samhällsbyggnad, klimat- och naturförhållanden. Geovetarens breda förståelse är en expertkunskap som behövs för att tackla globala hållbarhetsutmaningar och förstå processerna bakom miljöproblem och klimatförändring.

Programmet passar både dig som har en naturvetenskaplig bakgrund och dig med samhällsvetenskaplig eller teknisk inriktning. Det finns en särskild ingång till kandidatprogrammet för dig som saknar viss naturvetenskaplig behörighet: "Geovetenskaplig profil". 

 

"Geovetenskaplig profil" - en ingång till kandidatprogrammet för dig som saknar viss behörighet

Detta är en möjlighet för dig som saknar viss naturvetenskaplig behörighet för att söka in till kandidatprogrammet i geovetenskap, t.ex. om du läst  Teknikprogrammet, Samhällsprogrammet eller Naturvetenskapsprogrammet med inriktningen Naturvetenskap och Samhälle.

Utbildningen startar med kursen Geovetenskap: Grundkurs (GV1410) tillsammans med studenterna som börjar på kandidatprogrammet. Därefter läser du under vårterminen kursen Naturvetenskapliga verktyg för geovetare (GVG200). Kursen innehåller matematik, statistik och kemi och kompletterar dina naturvetenskapliga kunskaper från gymnasiet. Denna kurs läser inte studenterna på kandidatprogrammet utan den är anpassad för  Geovetenskaplig profil.  Efter godkända resultat på båda kurserna, GV1410 och GVG200, antas du automatiskt till kandidatprogrammet och läser vidare med övriga studenter.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 2, Matematik 4 eller Matematik D

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Geovetenskap, kandidatprogram

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön