Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Komplexanalys i flera variabler

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Göteborg

Komplexanalys i flera variabler

I den här kursen studerar du funktioner av flera komplexa variabler som i lämplig mening är komplext deriverbara. Som i en variabel så är den komplexa deriverbarheten ett mycket starkare krav än reell deriverbarhet, men som å andra sidan innebär att man får tillgång till kraftfulla metoder som gör att man kan säga mycket mer om komplext deriverbara funktioner. Komplex analys i flera variabler har utvecklas starkt från senare halvan av 1900-talet, och kopplar ihop många delar av modern matematik: analys, algebra, geometri och topologi. I kursen kommer du studera olika grundläggande koncept och metoder inom flervariabel komplexanalys. Även om mycket av den grundläggande teorin ganska enkelt kan generaliseras från en till flera komplexa variabler så såg man i början av 1900-talet genom det så kallade Hartogs fenomen exempel på hur teorin för flera komplexa variabler kan skilja sig väsentligt från den i en variabel. Under kursens gång kommer du se fler exempel på detta.

Förkunskaper

Utöver grundläggande behörighet krävs kunskaper motsvarande 90 hp i matematik inklusive kursen MMG700 Analytiska funktioner eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Komplexanalys i flera variabler

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön