Konst- och bildvetenskap grundnivå

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Göteborg
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Göteborg

Konst- och bildvetenskap grundnivå

I den här kursen får du konsthistorisk kompetens som eftersöks inom allt fler yrken, både inom konstfältet och kreativa näringar. Vi studerar betydelsen av konst, bild och miljö i vår samtid och i historiska perioder som antiken, medeltiden eller renässansen. Du lär dig tillämpa grundläggande teorier och metoder för att analysera konst och kreativa uttryck i en globaliserad värld.  Kursen består av delkurserna KV1010 (Från forntiden till medeltiden), KV1020(Från renässansen till barocken), KV1030 (Från nyklassicismen till nationalromantiken) och KV1040 (Från modernismen till samtidskonsten).
Du utvecklar en användbar konstvetenskaplig kompetens som är eftertraktad inom det omfattande konst- och bildfältet, men också inom branscher som media och turism. När allt mera i vårt högteknologiska samhälle automatiseras ger kunskap om konst och kreativitet konkurrensfördelar på arbetsmarknaden.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Konst- och bildvetenskap grundnivå

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön