Kreativt entreprenörskap för materialbaserad konsthantverks- och designinnovation

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
30 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Kreativt entreprenörskap för materialbaserad konsthantverks- och designinnovation

Kursen syftar till att stärka studentens egna resurser och färdigheter för en hållbar yrkeskarriär inom hantverk och design. Studenterna förses med verktyg för att utveckla innovativa materialbaserade produkter och tjänster inom hantverk och design. Genom strukturerade kartläggningar av luckor på marknaden undersöker studenten hur dessa produkter och tjänster kan erbjudas i både traditionella och icke-traditionella sammanhang. Genom att uppmuntra studenter att tänka bortom traditionella ekonomiska modeller inom fältet ger kursen stöd för att utveckla nya former av samarbete och produktion. Studenten utarbetar en handlingsplan som bygger på egna identifierade och utvecklade resurser och som börjar implementeras redan under senare delen av kursen.

Kursen ges som en distanskurs med 4 obligatoriska kursträffar. Kursträffarna genomförs som hybridseminarier där deltagande kan ske antingen på plats vid Campus Steneby eller via länk. Undervisningen sker i form av schemalagda föreläsningar, seminarier och workshoppar, studiebesök, litteraturstudier samt handledning individuellt och i grupp.

Förkunskaper

Konstnärlig kandidatexamen i konsthantverk, fri konst, design eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Kreativt entreprenörskap för materialbaserad konsthantverks- och designinnovation

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön