Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Litteraturhistorisk fördjupning

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Göteborg

Litteraturhistorisk fördjupning

Vad innebär egentligen litteraturhistorisk historiografi och hur bedrivs litteraturhistorisk forskning idag? Vad har litteraturämnet historiskt sett intresserat sig för och hur har man gått tillväga? Du får på kursen möjlighet att fördjupa dig i ett litteraturhistoriskt fält med direkt anknytning till ett eller flera pågående forskningsprojekt vid institutionen. Ämnet för dessa studier växlar från termin till termin. Fokus kan exempelvis ligga på en viss period, en -ism eller en särskild skolbildning. Kursen kan också följa en speciell genre eller ett problem genom litteraturhistorien. De historiska texterna belyses från ett flertal vinklar och diskuteras i dialog med aktuell forskning. Arbetsformerna varierar mellan seminarier, lektioner, föreläsningar och workshops med ett stort utrymme för självständig reflektion.

Förkunskaper

Avslutade kurser om minst 180 hp på grundnivå, varav minst 90 med progression i något ämne, där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15 hp. Behörig är också den som har motsvarande utländsk utbildning eller som har motsvarande förkunskaper enligt tidigare studieordning. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 5.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Litteraturhistorisk fördjupning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön