Marint projekt - från idé till handling

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Göteborg

Marint projekt - från idé till handling

I kursen fokuserar vi på genomförandet av ett marint projekt vilket inkluderar planering, genomförande och rapportering av t ex ett övervakningsprogram, forskningsprojekt eller uppragsforskning i privat eller myndighetsregi. Du kommer att få träning i de grundläggande processer som utgör ett marint projekt; budget, experimentdesign (statistisk metod), val av responsvariabel (kostnadseffektivitet), samt muntlig och/eller skriftlig rapportering till uppdragsgivaren. Kursen innehåller seminarier, workshops, föreläsningar, gruppmöten och möten med uppdragsgivare. Du får också träning i gruppdynamik och lär dig arbeta effektivt och friktionsfritt i grupp. Största delen av kursen utförs i grupper om 2-4 personer.

Vi använder till stor del problembaserat lärande (PBL) för att göra kursen mer realistisk och öka möjligheten att applicera dina kunskaper på framtidens utmaningar. Varje grupp tilldelas en mentor för stöd och handledning genom grupparbetet. Du kommer också att möta potentiella uppdragsgivare med lång erfarenhet av marina projekt. Under andra halvan av kursen får du genomföra ett marint projekt till havs. Det innefattar ett skeppsbaserat projekt i en fjord som drabbats av syrebrist. Projektet innehåller provtagning till sjöss, analys, tolkning av resultat samt rapportering av resultat.

Förkunskaper

Kandidatexamen (180 hp) inom marin vetenskap, biologi, kemi, oceanografi eller geovetenskap där ett examensarbete ingår. Dessutom krävs Engelska B/Engelska 6 eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Marint projekt - från idé till handling

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön