Metallgestaltning, introduktionskurs

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Bengtsfors
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Bengtsfors

Metallgestaltning, introduktionskurs

Detta kurspaket riktar sig till dig som vill ha en introduktion till konstnärliga studier i metallgestaltning. Under en termin får du möjlighet att undersöka olika tekniker i metall genom uppgifter och teman som tar sin utgångspunkt i begreppen material, kropp och rum.

Detta kurspaket riktar sig till dig som vill ha en introduktion till konstnärliga studier i metallgestaltning. Under en termin får du möjlighet att undersöka olika tekniker i metall genom uppgifter och teman som tar sin utgångspunkt i begreppen material, kropp och rum. Du får stöd i att utveckla arbetsmetoder och reflektera kring ditt arbete, och även i att både skriftligt och muntligt kommunicera dina val av metoder. Visuell gestaltning och kommunikation, liksom teori och historia, ingår också i kursen. Undervisning sker i form av föreläsningar och övningar med handledning, workshops och genomgångar.

Utbildningen är förlagd till en internationell och unik studiemiljö: HDK-Valand vid Steneby i Dals Långed. Bland de fullt utrustade verkstäderna finns bland annat den 1200 kvadratmeter stora smedjan och metallverkstaden, som är en av de största utbildningsverkstäderna i världen. Ta del av vår virtuella rundvisning av verkstäderna: https://www.openhouseatsteneby.online/virtuell-rundtur/

Antagning görs i mån av plats i våra verkstäder. Undervisningsspråket är engelska. Om du är svenskspråkig kan du utföra vissa moment på svenska. Ansökan görs på engelska eller svenska.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Metallgestaltning, introduktionskurs

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön