Molekylärbiologi, masterprogram

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Göteborg
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Göteborg

Molekylärbiologi, masterprogram

Masterprogrammet i molekylärbiologi vid Göteborgs universitet

Molekylärbiologi har blivit allt viktigare för att kunna lösa biologiska problem. Genom att studera livets celler och molekyler bidrar molekylärbiologer till en hållbar samhällsutveckling inom hälsa och miljö. Skräddarsydda mediciner, åldersrelaterade sjukdomar och miljöföroreningar är några av de aktuella frågeställningar många jobbar med idag.

Masterprogrammet i molekylärbiologi ger dig kunskap om de molekylära processerna för cellers och organismers funktion samt erfarenhet av att hantera de senaste teknikerna. Utbildningen är anpassad efter framstegen inom molekylärbiologin och har många moment av aktivt, problembaserat lärande och laborativt arbete. Efter studierna kan du arbeta inom exempelvis läkemedels- eller livsmedelsindustrin eller på statliga verk och myndigheter. Du kan också fortsätta din utbildning på forskarnivå och satsa på en akademisk karriär.

Läs mer om masterprogrammet i molekylärbiologi vid Göteborgs universitet

Förkunskaper

Behörig att antas till masterutbildningen molekylärbiologi är den som har avlagt en kandidatexamen i molekylärbiologi alternativt biologi, inom vilken det ingår motsvarande 60 hp i biologi och 30 hp kemi eller motsvarande. Studerande med likvärdig utbildning kan efter prövning beredas tillträde till programmet. Dessutom krävs engelska 6 eller motsvarande kunskaper. För internationella sökande gäller Bachelor of Science, i vilket det ingår motsvarande 60 hp i biologi och 30 hp kemi eller motsvarande. Dessutom krävs engelska så som beskrivs av Universityadmissions.se under English language requiremets.

Examen & Intyg

Masterexamen

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Molekylärbiologi, masterprogram

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön