Skriva, grundkurs

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Göteborg

Skriva, grundkurs

Kursinnehåll:
Vill du utvecklas som skribent? I så fall är Skriva kursen som ger dig en större säkerhet både i att skriva och i att analysera brukstexter av olika slag såväl dina egna som andras. Du lär dig att strukturera och utforma effektiva texter av varierande omfång. Under kursen presenteras och diskuteras dessutom flera olika teorier om text och skrivande. Genom examinerande skrivövningar utmanas du att fundera över din skrivprocess och dina texters form. Ett viktigt inslag i kursen är de samtal du och dina kurskamrater regelbundet kommer att ha om bland annat språkriktighet, mottagaranpassning och textutformning.Den här kursen vänder sig till digsom i din yrkesverksamhet har det skrivna ordet som ett viktigt arbetsredskap. Hit hör exempelvis journalister, informatörer, reklamskribenter, förlagsredaktörer, tolkar och översättare. Även du som siktar på anställning inom administration och organisationsväsende kan med fördel bygga ut din grundexamen med en skrivakurs. Kursen ger också färdigheter som är värdefulla för vidare studier.

Kort om kursen:
Vill du utvecklas som skribent? I de allra flesta yrken krävs det idag att man skriver dagligen. Skriva är kursen där du under en termin aktivt får arbeta med dina texter och ditt skrivande. Fokus i kursen ligger på sakprosatexter, det vill säga texter för arbetsliv och samhälle. Kursen ger också färdigheter som hjälper digi dina studier.

Efter studierna:
Du kan med fördel kombinera grundkursen i skriva med vidare studier i svenska språket, eller gå någon av våra retorikkurser (grundkurs Retorik helfart, SV1133 eller Retorik för yrkesverksamma halvfart, SV1136).

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Skriva, grundkurs

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön