Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Slöjd 2 för lärare åk 7-9

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Göteborg

Slöjd 2 för lärare åk 7-9

Detta är kursen för dig som börjat studera till slöjdlärare. Kursen utgör den andra delkursen i Ämneslärarprogrammets utbildning till slöjdlärare för grundskolan, men är också öppen att söka som fristående kurs. Som fristående kurs vänder sig kursen till dig som vill utbilda dig till slöjdlärare på andra vägar än via Ämneslärarprogrammet.

Den här kursen tar utgångspunkt i slöjdens olika arbetsprocesser och fördjupar de studerandes kunskaper om skolämnet slöjd. Delarna i ett slöjdarbete - idéutveckling, överväganden, framställning och värdering - presenteras och problematiseras i och genom de studerandes hantverksmässiga arbete. Kursen behandlar även elevers lärande i slöjd samt olika typer av lärandemiljöer. Undervisningen sker bl.a. genom seminarier, föreläsningar, workshops och olika hantverksmässiga övningar.

Tre saker är viktiga att framhålla om kursen för dig som är intresserad av att läsa den som fristående kurs:

Kursen leder inte med automatik till behörighet som slöjdlärare.
I kursen ingår arbete i såväl mjuka som hårda slöjdmaterial.
Om du i första hand är intresserad av att utveckla din kompetens på hantverksområdet är detta troligen inte kursen för dig då den har ett stort och tydligt integrerat ämnesdidaktiskt perspektiv med fokus på kommande slöjdlärarroll.

Observera att innan denna andra kurs går även första ämneskursen för slöjdlärare. Du kan söka båda kurserna i denna ansökningsomgång. Direktlänk till kurs 1.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet och Engelska 6, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 samt minst 2,5hp från kursen Slöjd 1 för lärare åk 7-9

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Slöjd 2 för lärare åk 7-9

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön