Tematisk läskurs i historia

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Göteborg

Tematisk läskurs i historia

Kursen består av att den studerande i samråd med lärare/handledare väljer ett tema inom historievetenskapen och genom litteraturstudier inom ett specifikt område fördjupar sig metodologiskt såväl som ämnesmässigt. Kurser ger tillfälle till diskussioner kring olika problemställningar såväl som diskurser inom historievetenskapen i relation till den valda tematiska litteraturen. Den studerande skall utföra ett enskilt skriftligt arbet och presentera detta vid ett seminarium.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs kandidatexamen (180hp), eller motsvarande, med Historia som huvudämne (90hp), alternativt Fil. Kand. examen (120p) med Historia som huvudämne (60p), (enligt kursplaner gällande till och med om 2007-06-30). Därtill krävs 30 hp forskarförberedande kurs i historia på avancerad nivå (HI2120, HI2160 eller motsvarande).

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Tematisk läskurs i historia

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön