Visa allastudier.se som: Mobil

Trädgårdsmästare inom park och kulturlandskap

Hermods YH
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Karlskrona
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Svenska
Klassrum
Hermods YH

Trädgårdsmästare inom park och kulturlandskap

Intresset för natur och gröna ytor växer i samhället. Allt fler inser fördelarna med harmoniska och vackra utomhusmiljöer. Som trädgårdsmästare arbetar du med att designa, plantera och sköta om utomhusmiljöer hos privata aktörer eller inom den offentliga sektorn. Arbetet är kreativt, fysiskt och utförs mestadels utomhus.

Efter utbildningen

Efter utbildningen har du kunskap och erfarenhet för att arbeta som trädgårdsmästare med ledarbefattning inom park och kulturlandskap. Du har kompetens att självständigt driva och slutföra projekt, värdera odlingsmetoder, skapa skötselplaner samt att leda, utveckla och kompetenshöja medarbetare. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som trädgårdsmästare eller arbetsledare inom trädgård och förvaltning samt inom anläggning eller odling.

Innehåll och upplägg

På Hermods arbetar vi med problemlösningsinriktat lärande och att du som studerande får pröva de teoretiska delarna i utbildningen mot verkligheten i praktiska moment. På så sätt stimuleras du att se hur de teoretiska kunskaperna kommer att användas i den framtida yrkesrollen. Denna utbildning bedrivs i klassrum. Tre till fyra dagar i veckan är det schemalagd studietid och resterande tid ägnas åt självstudier. Undervisningen består bland annat av föreläsningar, fallstudier, projektarbeten och egenstudier. Utbildningen innehåller fem LIA-perioder där du får praktisera dina teoretiska kunskaper ute på en arbetsplats.

Förkunskaper

För att söka till utbildningen krävs att du har grundläggande behörighet samt följande förkunskaper eller motsvarande:

  • Fordon och redskap
  • Markens och växternas biologi
  • Växtkunskap 1
  • Minst 6 månaders om 100 % sammanlagd arbetslivserfarenhet inom grön näring eller arbetsledning

Saknar du kurserna ovan kan du läsa dem hos oss som en preparandkurs inför utbildningen. Preparandkursen läser du i egen takt och på distans.

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och CSN-berättigad

Hermods YH

Hermods YH

BÖRJA, FÖRÄNDRA ELLER UTVECKLA DITT YRKESLIV HOS OSS!På Hermods vill vi att du ska kunna uppnå dina yrkesdrömmar och yrkesmål oavsett var du befinner dig i livet. Hermods Yrkeshögskola är alternativet för dig som är på jakt efter ditt första...


Läs mer om Hermods YH och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Trädgårdsmästare inom park och kulturlandskap
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Hermods YH

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Trädgårdsmästare inom park och kulturlandskap från Hermods YH, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Trädgårdsmästare inom park och kulturlandskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: