Visa allastudier.se som: Mobil

Medicinsk sekreterare - yrkesutbildning

Högalids folkhögskola
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Kalmar
2 år
Heltid
Klassrum
Startdatum: 2020-08-17 - Kalmar
Högalids folkhögskola

Medicinsk sekreterare - yrkesutbildning

För dig…

  • som vill jobba som medicinsk sekreterare inom hälso- och sjukvården.
  • som vill få kunskaper i medicinsk dokumentation.
  • som vill få kunskaper i administrativ verksamhet.
  • som vill få kunskaper i anatomi och fysiologi.

Kursprofil

Under åren varvas studier på Högalids folkhögskola med praktik. Lektionernas innehåll kan bestå av föreläsningar, enskilt arbete, grupparbete, praktiska moment, studiebesök med mera. Utöver ordinarie kursinnehåll erbjuds deltagare att ta del av kultur- och friluftsaktiviteter, temadagar, gästföreläsare och konserter. Skolan erbjuder möjligheter till aktiv fritid bland annat genom välutrustat gym, gymnastiksal samt motionsspår/strövområde i närheten av skolan.  Den studerande tar stort ansvar för sin utbildning. Utbildningen genomförs i samarbete med Region Kalmar län och Vimmerby folkhögskola.

På folkhögskolan möts människor med olika åldrar, erfarenheter och mål.

Kursinnehåll

Utbildningen till medicinsk sekreterare innehåller följande delkurser fördelat över två år: Patientrelaterad dokumentation, Vårdjuridik, Anatomi och sjukdomslära, Kommunikation/svenska, Medicinsk engelska, Diagnosklassificering, Informationsteknik, Arbetspsykologi, Praktik och Examensarbete.

Praktik:

Syftet med praktiken är att den studerande ska förankra och omsätta sina teoretiska kunskaper i praktiskt arbete. Ge förståelse för och kunskap i dokument- och patientflöden inom vården och dessutom ge färdigheter i patientrelaterad administration och dokumentation och kunskap om verksamhetens organisation.

Förkunskaper

Antagningsvillkor

Du har minst slutbetyg från 3-årig utbildning i gymnasieskolan. Det är en merit om du har arbetslivserfarenhet. Mer information om grundläggande behörigheter hittar du här. Bifoga ett personligt brev tillsammans med ansökan där du beskriver dig själv, varför du sökt kursen och din syn på yrket medicinsk sekreterare. Bifoga också referenser samt kopior på dina betyg från gymnasiet. Du som är behörig sökande kommer att få göra ett språktest och därefter bli kallad till antagningsträff/intervju vilket meddelas via mejl.

Om du har utländsk gymnasieutbildning behöver du kontakta UHRför att bedöma din utbildning till motsvarande svensk gymnasieutbildning. Du bör ha läst minst Svenska 3 eller Svenska för invandrare 3 för att kunna tillgodogöra dig utbildningen, bifoga intyg med din ansökan.

Examen & Intyg

Intyg

Efter genomgången kurs erhålls ett utbildningsbevis. Detta förutsatt att deltagaren har minst 80% närvaro på hela kursen, men även på enskilda delmoment och på praktiken. Det krävs också att de arbetsuppgifter som ryms inom kursen genomförs på en för kursen godkänd nivå.

Högalids folkhögskola

Högalids folkhögskola

Välkommen till Högalids Folkhögskola Hos oss möter du människor i olika åldrar med skilda kulturella bakgrunder, livssituationer och förutsättningar. Tillsammans skapar vi en miljö som väcker lust att lära och ger möjlighet till egen utveckling. I vår trygga lärmiljö får...


Läs mer om Högalids folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Medicinsk sekreterare - yrkesutbildning
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Högalids folkhögskola

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Medicinsk sekreterare - yrkesutbildning från Högalids folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Medicinsk sekreterare - yrkesutbildning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: