Magisterprogram i Energisystem

Högskolan i Gävle
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Gävle
60 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Gävle

Magisterprogram i Energisystem

Allt högre ställda miljö- och effektivitetskrav är därför en stor utmaning för forskning och utveckling och en garanti för en dynamisk utveckling av energisystemen i Sverige och andra länder. Nya miljövänliga och effektiva energiomvandlingsmetoder och, inte minst, effektivare energianvändning tillhör dagens och morgondagens absolut viktigaste forskningsområden. Ett allt mer integrerat synsätt kommer att krävas av morgondagens ingenjörer där frågor om teknik, ekonomi och miljö måste behärskas samtidigt. Den tekniska förståelsen och förmågan att analysera och modellera små eller stora energisystem är en förutsättning för att ekonomi och miljöfrågor skall hanteras i sitt rätta perspektiv.

Energibranschen är under kraftig omvälvning och en avreglerad och framförallt internationaliserad elmarknad är bara en del av en spännande vitaliseringsprocess. Energi är ett mycket stort arbetsområde där energibehov i olika länder med olika klimat skall tillfredsställas med ofta helt olika förutsättningar. Detta innebär möjligheter att arbeta med en mängd olika nya, miljövänliga, effektiva och innovativa tekniklösningar och system på en marknad som är global.

Målsättningen är att du efter avslutad utbildning skall ha så breda kunskaper att du kan verka som generalist inom energiområdet och även som specialist inom valda områden. Du skall även besitta sådana kunskaper så du kan analysera nya avancerade problemställningar. Genom att utbildningen ges på engelska får du språkkunskaper som ger dig möjlighet att arbeta internationellt. Utbildningen ges på helfart. Utbildningen leder till en teknologie magisterexamen med inriktning mot energisystem. Den erhållna examen är jämförbar med internationella examina.

Kurser i programmet
Energy Systems 7,5 hp
Building Energy Systems 7,5 hp
Renewable Energy Resources 7.5 hp
Energy Management 7,5 hp
Industrial Energy Systems 6 hp
Energy Systems Optimisation and Simulation 6 hp
Scientific Methods and Writing in Energy Engineering 3 hp
Thesis Project 15 hp

MER INFORMATION
Ph. D. Nawzad Mardan, nadman@hig.se

Förkunskaper

\- Examen på grundnivå som omfattar minst 180 högskolepoäng\- Ingenjörs-/kandidatexamen inom teknik eller naturvetenskap\- Minst 12 hp mekanisk värmeteori och strömningsläraEngelska 6

Examen & Intyg

Magisterexamen

Högskolan i Gävle

Högskolan i Gävle - populär och miljöcertifierad Gör som 16 000 andra -plugga på Högskolan i Gävle. Vi erbjuder dig både unika och utmanande utbildningar. Du kan läsa yrkesutbildningar som sjuksköterska och lärare eller varför inte fördjupa dig i ingenjörernas-...


Läs mer om Högskolan i Gävle och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Magisterprogram i Energisystem
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Högskolan i Gävle


Recensioner

Det finns inga recensioner för Magisterprogram i Energisystem

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Magisterprogram i Energisystem från Högskolan i Gävle, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön