Master i miljövetenskap - Beslutsfattande för hållbar utveckling

Högskolan i Gävle
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Distans
120 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Master i miljövetenskap - Beslutsfattande för hållbar utveckling

Programmet omfattar 120 högskolepoäng och leder till en masterexamen i Miljövetenskap. Studieformen är distans och studietakten är 100 %. Heltidsstudierna är upplagda på så vis att studenterna sekventiellt läser kurser om 7,5 högskolepoäng genom hela programmet, frånsett examensarbetet för masterexamen som omfattar 30 högskolepoäng. Alla kurser utom en kurs ligger i huvudområdet Miljövetenskap och ger studenterna breda och djupa kunskaper, färdigheter och förhållningssätt inom huvudområdet i vilket de avlägger examen. Därtill ger programmet breda och djupa kunskaper om hållbarhetsbegreppet och verktyg och strategier för att åstadkomma förändring på olika nivåer, såväl individnivå, som på grupp-, organisations- och samhällsnivå. Särskild vikt ges till beslutsfattande genom hela programmet, både direkt och indirekt. Studenterna får kunskaper och färdigheter i beslutsfattande, beslutsfattandets förutsättningar, processer och verktyg, särskilt i relation till hållbar utveckling.

Programmet ger också studenterna verktyg och förmågor för att mäta, förändra och följa upp miljöpåverkan från människor, objekt och system. Därtill ger programmet studenterna förståelse för psykologiska processer som påverkar beslutsfattande, på individnivå och i grupp. Studenterna ges också kunskaper i grupprocesser, socialpsykologi, ledarskap, liksom förmågor att leda projekt för hållbar utveckling.

Genom hela programmet tränas generiska förmågor, särskilt beslutsfattande (att själv fatta beslut, tillämpa verktyg för beslut, och att förstå bakgrunden till systematiska fel i beslutsfattande), kritiskt tänkande, analytiska förmågor (genom vetenskaplig metodik och träning i intellektuella förmågor), ledarskap och projektledning, det vetenskapliga skrivandet och att uttrycka sig väl i text och dialog. Senare delen av utbildning fördjupar kunskaperna inom de ovan nämnda kunskaps- och färdighetsområdena.

Upplägg
Under programmets första år läser studenten en inledande kurs som berör miljövetenskap och systemanalys, som följs av vetenskaplig metod, beteende och attitydförändring, och naturresursförvaltning och social-ekologiska system. Därefter kommer kurser om strategiskt styrning för hållbar utveckling samt komplexa problem i en hållbarhetskontext, där studenterna också erhåller verktyg för beslutsfattande som är särskilt anpassade för att lösa komplexa problem. Studenten kommer också under första året få verktyg för strategiskt miljöbedömning och förmåga att mäta och följa upp förändringsarbete. Det första året avslutas med en kurs om beslutsfattande i grupp, socialpsykologiska processer som påverkar grupper och grupputveckling samt ledarskap för hållbar utveckling.

Under programmets andra år kommer fördjupande kurser i livscykelanalys och mätning av miljöpåverkan, fördjupade kurser i psykologiska perspektiv på beslutsfattande, samt fördjupade kunskaper inom vetenskaplig metod, vetenskapsteori och styrning av organisationer och samhällen som förbereder studenten inför examensarbete.

Förkunskaper

\- Examen på grundnivå som omfattar minst 180 högskolepoäng\- 60 högskolepoäng inom något av huvudområdena miljövetenskap, miljöteknik, teknik, psykologi, industridesign och naturresursförvaltning eller motsvarande.\- Engelska 6.

Examen & Intyg

Masterexamen

Högskolan i Gävle

Högskolan i Gävle - populär och miljöcertifierad Gör som 16 000 andra -plugga på Högskolan i Gävle. Vi erbjuder dig både unika och utmanande utbildningar. Du kan läsa yrkesutbildningar som sjuksköterska och lärare eller varför inte fördjupa dig i ingenjörernas-...


Läs mer om Högskolan i Gävle och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Master i miljövetenskap - Beslutsfattande för hållbar utveckling
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Högskolan i Gävle



Recensioner

Det finns inga recensioner för Master i miljövetenskap - Beslutsfattande för hållbar utveckling

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Master i miljövetenskap - Beslutsfattande för hållbar utveckling från Högskolan i Gävle, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön