Kardiovaskulär diagnostik med klinisk tillämpning

Karolinska institutet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2024 - Distans

Kardiovaskulär diagnostik med klinisk tillämpning

Kursen ger såväl en grundläggande som en fördjupande kunskap inom kardiovaskulär diagnostik och omfattar diagnostik med EKG, arbetsprov, Myocardscint och ultraljud av såväl hjärta som kärl. Undervisningen bedrivs i form av föreläsningar varvat med praktiska övningar och seminarier kring fall och svarsskrivning. Kursen riktar sig till biomedicinska analytiker men även till dig som är sjuksköterska eller läkare. För dig med en bakgrund som biomedicinsk analytiker är kursen lämplig om du tänkt läsa till en magisterexamen i biomedicinsk laboratorievetenskap.

Förkunskaper

Minst 120 hp inom vilka det ska ingå en biomedicinsk analytikerexamen från utbildning med inriktning klinisk fysiologi eller en sjuksköterskeexamen. Alternativt 120 hp från läkarprogrammet. Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Kardiovaskulär diagnostik med klinisk tillämpning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön