Personcentrerad integrerad vård och omsorg

Karolinska institutet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Personcentrerad integrerad vård och omsorg

Personcentrerad integrerad vård och omsorg är ett sätt att motverka fragmentering i hälso- och sjukvårdssystemet och i stället främja bättre samordning och samarbete inom och mellan organisationer och vårdgivare. Personcentrerad integrerad vård och omsorg handlar om att sätta personen, inte diagnosen, i centrum för hur vi bedriver och organiserar vård och omsorg. Genom detta kan vård- och omsorgstjänster bli anpassade utifrån individers faktiska behov och individen ges möjlighet att ta ansvar för sin egen hälsa snarare än att vara passiv mottagare av vård- och omsorgstjänster. 

I denna kurs ges du möjlighet att fördjupa dina kunskaper om vad personcentrerad integrerad vård och omsorg innebär. Kursen kommer även att utveckla din förmåga att systematiskt och strategiskt analysera, utveckla och implementera personcentrerad integrerad vård och omsorg utifrån ett patient/brukarperspektiv.

Förkunskaper

Minst 120 hp inom vilka det ska ingå en kandidat- eller yrkesexamen inom hälso- och sjukvård, alternativt socionomexamen. Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Personcentrerad integrerad vård och omsorg

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön