Visa allastudier.se som: Mobil

Möbel- och inredningssnickare

Yrkeshögskolan i Kristianstad
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Kristianstad
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: augusti 2020 - Kristianstad
Sista ansökan: 2020-04-15
möbelsnickeri

Möbel- och inredningssnickare

Bli möbel- och inredningssnickare -  Gå en snickarutbildning!

Vill du utveckla dina färdigheter i snickeri? Läs tvååriga YH-utbildningen Möbel- och inredningssnickare! Utbildningen är av genuin hantverkskaraktär och är praktisk med inslag av yrkesteori.

Hela utbildningen genomsyras av samverkan mellan formgivare och snickare. Skolan samarbetar med professionella möbelformgivare, vilket ger dig goda insikter i formarbetet. Du kommer efter avslutad utbildning förstå hur man bäst omvandlar andras idéer till färdiga produkter.

Utveckla din kreativitet som snickare

I utbildningen ingår form- och färglära, designmetodik och skissteknik samt produktutveckling, som gör att du som student utvecklar din kreativitet. Du kommer även kunna hantera träbearbetningsmaskiner på ett yrkesmässigt och säkert sätt.

Branschnära snickarutbildning

Utbildningen består av mycket lagarbete med övningar i till exempel serieproduktion, men också av eget arbete med hantverkskaraktär. I Möbel- och inredningssnickare ingår LIA (lärande i arbete), där du får testa på att vara på en

I slutet av utbildningen kan du vid önskan göra ett gesällprov.

Förkunskaper

Ansökan
Ansökan görs på utbildningens hemsida. 

Grundläggande behörighet till yrkeshögskola

Särskilda förkunskapskrav

För att bli antagen till denna yrkeshögskoleutbildning krävs att du har grundläggande kunskaper inom finsnickeri. Detta kan du ha fått genom finsnickeriutbildning på gymnasiet eller vuxenutbildning på gymnasial nivå. Du kan även ha införskaffat dessa kunskaper genom att du redan har snickrat en hel del, antingen som avancerad hobbysnickare eller som anställd på ett snickeri. Om du inte har tillräckliga kunskaper så hjälper vi dig med råd och tips om tänkbara kurser/utbildningar för att skaffa dig rätt förkunskaper. Det finns även möjlighet att säkerställa dina tidigare kunskaper genom till exempel ett grundläggande praktiskt prov som genomförs i samråd med läraren på utbildningen.


Är du tveksam om du uppfyller behörighetskraven, hör av dig till utbildningsledare Karin Persson på telefon 0733-136787. 

Urval och antagning
Se utbildningens hemsida.

Yrkeshögskolan i Kristianstad

Yrkeshögskolan i Kristianstad

Välkommen till yrkeshögskolan i Kristianstad! Här bedrivs eftergymnasiala utbildningar.  Skräddarsydda utbildningar i nära samarbete med arbetslivet Teori varvas med praktik - många utbildningar innehåller LIA (Lärande i arbete) på en arbetsplats Avgiftsfria utbildningar som berättigar till studiemedel från CSN Yrkeshögskolans...


Läs mer om Yrkeshögskolan i Kristianstad och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Möbel- och inredningssnickare
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Yrkeshögskolan i Kristianstad

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Möbel- och inredningssnickare från Yrkeshögskolan i Kristianstad, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: