Konst och konsthantverk: Happis Arts & Crafts

Sverigefinska folkhögskolan
Sammanfattning
Folkhögskola
Haparanda
1-2 år
Heltid
CSN-berättigad
marker Öppen för sen anmälan/har restplatser
Konst och konsthantverk: Happis Arts & Crafts

Konst och konsthantverk: Happis Arts & Crafts

Konst och Konsthantverk

Happis Arts & Crafts är Sverigefinska folkhögskolans nystartade utbildning inom konst och konsthantverk.

Målet är att ge dig inte bara teoretiska kunskaper utan även praktiska erfarenheter av att jobba med flera olika konstformer såsom måleri, skulptur, keramik, textil, video och foto – allt under ledning av yrkesverksamma konstnärer. Utbildningen är perfekt för dig som vill söka vidare till t. ex. konsthögskola eller påbörja ett yrkesliv inom konsten.

I stort sett alla moment i Happis Arts & Crafts genomsyras av två teman: platsen och människan. Samtidigt som vi studerar och arbetar med konst och hantverk kommer vi även att vara öppna för inspiration och information från samhället, historian, människorna och naturen som omger oss. För precis som det är viktigt att du har egna idéer och impulser så är det även viktigt att kunna låta dig influeras av- och använda de ögonblick, känslor och intryck du får från din omgivning för att växa som konstnär.

Du kommer att få jobba med klara och tydliga uppgifter så det tekniska inte är något mysterium, och du får även kombinera dina kunskaper med fritt konstarbete där du inte bara övar på färg och form utan även tar del av hur mönster och strukturer, språk, material och kultur påverkar oss och vårt sätt att arbeta. Det ger inte bara större konstnärlig insikt, det ger även personliga erfarenheter som är viktiga inom många andra områden som exempelvis skola, förskola, kreativa fält, projektledning, curatoriellt arbete samt samhället i stort.

Vi lägger alltså stort fokus på de konstnärliga grunderna samt att bejaka det intuitiva så du lättare hittar fram till ditt eget konstnärliga uttryckssätt. Därmed blir det också viktigt med inslag om samtidskonsten och självutveckling.
Efter avslutad utbildning

När du är klar med utbildningen har du fått ta del av de kunskaper och erfarenheter du behöver för att gå vidare i livet och lärandet. Därifrån kan du gärna söka dig till exempelvis konsthögskola, designutbildning, eller varför inte påbörja din egen konstkarriär?

Efter du slutfört utbildningen beräknas du ha uppnått följande:
— Du har ett brett kunnande inom konstnärliga uttryck och hantverk.
— Du har utvecklat och vidgat ditt konstnärliga synsätt.
— Du har utvecklat konstnärlig mognad och färdigheter i att genomföra och utveckla dina egna idéer.

Kostnader

Den här utbildningen är CSN-berättigad och läses på heltid i upp till två år här på Svefi.

Varför välja Sverigefinska folkhögskolan?

Boende och restaurang


Det finns boende för skolans deltagare i Svefis vandrarhem som ligger tvärs över torget från huvudbyggnaden. I rummen ingår wifi och eget badrum samt tillgång till gemensamt kök. Du kan markera att du vill hyra ett rum i samband med att du skickar in din ansökan till någon av våra utbildningar. Skolans restaurang Minerva på innergården är en populär lunchrestaurang med varierad mat (även vegetariskt varje dag) där skolans deltagare får rabatterat pris.

För mer info om Svefi,  besök gärna på vår webbplats

Sverigefinska folkhögskolan

Sverigefinska folkhögskolan - Svefi

Webbplats: svefi.net Svefi ligger i Haparanda i norra Sverige, precis på gränsen till Finland och systerstaden Tornio. Svefi bildades 1973, och på den tiden var syftet att ge just sverigefinnar möjlighet att studera på finska. Det är därifrån namnet kommer.Idag drivs...


Läs mer om Sverigefinska folkhögskolan och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Konst och konsthantverk: Happis Arts & Crafts
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Sverigefinska folkhögskolanRecensioner

Det finns inga recensioner för Konst och konsthantverk: Happis Arts & Crafts

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Konst och konsthantverk: Happis Arts & Crafts från Sverigefinska folkhögskolan, fyll i dina uppgifter:

Jag vill bli kontaktad via *
Telefon
SMS
Mail
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön