Konstpedagogik

Sunderby folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Luleå
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Klassrum
Startdatum: Höst - Luleå

Konstpedagogik

Brinner du för konsten och vill sprida din kunskap vidare till andra? Yrkesutbildningen i konstpedagogik ger dig fördjupade kunskaper i didaktiskt bildarbete.

Yrkesutbildningen i konstpedagogik är för dig som söker fördjupad kunskap om didaktiskt bildarbete. Hur man utvecklar kunskap och färdighet. Under utbildningens gång får du lära dig om hur du praktiskt kan arbeta med bild, färg och form.

Som pedagog får du lära dig hur du kan använda bild som ett verktyg att förmedla kunskaper till andra men även utveckla ditt egna konstintresse.

Undervisningen i konstpedagogik förutsätter att du har bra grundkunskaper i konstnärliga tekniker. Meriterande är konstutbildningar i 2-och 3-dim, textil eller motsvarande i ett konsthantverk.

Du har möjlighet under utbildningen att fördjupa dig inom konstnärliga ämnen, 2-dim, 3-dim, Textil.

Folkbildning

Att studera på en folkhögskola innebär att du är här för att lära och utvecklas tillsammans med andra, där allas erfarenheter och kunskap tas till vara.

Stort fokus läggs därför på samarbete genom samtal och diskussioner i mindre grupper, du har även stor möjlighet att påverka kursinnehållet tillsammans med de andra deltagarna. Deltagarna har även möjlighet att ingå i Deltagarrådet som tillsammans jobbar för deltagarnas bästa samt medverkar i planeringen av olika aktiviteter på folkhögskolan.

På folkhögskolan används därför begreppet ”deltagare” i stället för ”elev” för att synliggöra att du är här för att delta i ett gemensamt lärande på eget ansvar.

Studie- och yrkesvägledare

Kontakta vår studie- och yrkesvägledare (syv) om du har frågor om kursen eller vår folkhögskola. Ta kontakt via telefon eller e-post. Se vår hemsida för aktuella telefontider och mer info.

Varför välja Sunderby folkhögskola?

HBTQ vänlig 

Distansutbildningar

CSN-berättigad

Ansökan och behörighet

Förkunskaper

Slutbetyg från gymnasiet eller liknande. Meriterande är konstutbildningar i två- och tredimensionellt skapande, textil eller motsvarande i annat konsthantverk. Undervisningen i konstpedagogik förutsätter att du har bra grundkunskaper i konstnärliga tekniker samtgoda grundkunskaper inom det område du vill fördjupa dig i. 

Ansökan

Till din ansökan vill vi att du bifogar arbetsprover samt skriver ett personligt brev där du beskriver hur du tänker att kursen ska bidra till din personliga utveckling och skapa möjligheter för din framtid. Vi vill även att du skriver varför du söker utbildningen. Det personliga brevet är viktigt för vårt gemensamma arbete under året.

Ålder

Du ska ha fyllt 18 år eller fylla 18 år under kalenderåret du startar kursen. Ingen övre åldersgräns.

Kursens upplägg

All undervisning sker på Sunderby folkhögskola i Luleå.

Kostnader

Serviceavgift

Se vår hemsida för mer information.

CSN

Utbildningen är CSN-berättigad på eftergymnasial nivå.

Sunderby folkhögskola

Sunderby folkhögskola

Sunderby folkhögskola är en plats för alla slags möten med utbildning, restaurang, hotell, konferens och galleri i anrika miljöer. Deltagare har rabatterat pris på lunch i restaurangen samt rabatterat pris på övernattning på vårt hotell, för t.ex. träffar på plats...


Läs mer om Sunderby folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Konstpedagogik
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Sunderby folkhögskola

Kråkbergsvägen 7
954 42 Södra Sunderbyn

Tel: 0920-26 66 00

Recensioner

Det finns inga recensioner för Konstpedagogik

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Konstpedagogik från Sunderby folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön