Analys av historiska konstruktioner

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Analys av historiska konstruktioner

Det befintliga byggnadsbeståndet är en ekonomisk, ekologisk och social resurs med många gånger höga kulturvärden. Det är en utmaning för samhällsbyggnads-branschen att bevara och utveckla denna resurs och det behövs kunskap och metoder för att det ska bli ett attraktivt alternativ till nyproduktion eller avveckling av befintliga hus. Speciellt behövs kunskaper om det byggande som har högst kulturhistoriska värden. De innebär speciella utmaningar, inte minst för att de är byggda med material och metoder som är främmande för större delen av dagens byggbransch. Vid analys av äldre konstruktioner i samband med åtgärdsprogram, vård- och underhållsplanering och renoveringsinsatser är noggranna, pedagogiska och väl underbyggda arbetsbeskrivningar avgörande för ett lyckat projekt samtidigt som vårdslösa och olämpliga metod- samt materialval kan undvikas. Därmed finns goda möjligheter att bevara kulturhistoriska värden men även undvika onödiga investeringar. Syftet med denna kurs är att ge studenterna fördjupade kunskaper kring äldre trä- och murverkskonstruktioner och en förståelse för hur konstruktionerna kan analyseras med avseende på lastvägar och effekten av förändrade statiska förutsättningar samt ge en insyn till hur modern teknik kan användas för att beskriva och visualisera konstruktionslösningar. Kursen är öppen för s.k. "sen anmälan", vilket innebär att sista dag att skicka in ansökan är 2022-08-15.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet. Byggnadstekniska konstruktioner (1BY034) 7,5 hp, eller motsvarande kurser inom byggteknik/byggvetenskap eller motsvarande kurser med inriktning mot traditionella byggtekniker och material. Sökande som inte uppfyller detta krav kan genom att visa att de har motsvarande förkunskaper genom yrkeslivserfarenhet valideras som behöriga.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Analys av historiska konstruktioner
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Linnéuniversitetet

Pedalstråket 11
392 31 Kalmar


Recensioner

Det finns inga recensioner för Analys av historiska konstruktioner

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Analys av historiska konstruktioner från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön