Speciallärarprogrammet - Specialisering mot matematikutveckling

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Distans
90 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Speciallärarprogrammet - Specialisering mot matematikutveckling

Matematikutveckling ingår som en av tre inriktningar i speciallärarprogrammet. I utbildningen utvecklar du en speciallärarroll med fokus på förebyggande åtgärder och undervisning för elever i behov av stöd i sin matematikutveckling. Du lär dig att analysera olika lärmiljöer, främst på individnivå, men också på grupp- och organisationsnivå. Som speciallärare driver du utvecklingen av det pedagogiska och didaktiska arbetet genom att möta elever i behov av särskilt stöd. Utifrån din yrkeserfarenhet och ditt professionella och vetenskapliga förhållningssätt arbetar du på individ-, grupp- och organisationsnivå, så som uppdraget kräver. Studierna bedrivs på sextiosju procents fart där i regel två dagar varannan vecka är förlagda till Växjö. Delar av utbildningen samläses med blivande specialpedagoger, vilket underlättar ett framtida samarbete för barn/elever i behov av särskilt stöd.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå.Du behöver också Svenska B/Svenska 2 och 3, Engelska A/Engelska 5. Utöver det behöver du tre års yrkeserfarenhet på minst halvtid som lärare inom kunskapsområdet matematikutveckling efter erhållen lärarexamen. Yrkeserfarenheten måste styrkas med tjänstgöringsintyg där tjänstens omfattning tydligt framgår. För specialisering mot matematikutveckling krävs även grundlärarexamen, ämneslärarexamen, yrkeslärarexamen som omfattar minst 22,5 hp matematik eller inom kunskapsområdet matematikutveckling eller annan lärarexamen kompletterad med motsvarande kunskaper.

Examen & Intyg

Speciallärarexamen

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Speciallärarprogrammet - Specialisering mot matematikutveckling
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Linnéuniversitetet

Pedalstråket 11
392 31 Kalmar


Recensioner

Det finns inga recensioner för Speciallärarprogrammet - Specialisering mot matematikutveckling

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Speciallärarprogrammet - Specialisering mot matematikutveckling från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön