Visa allastudier.se som: Mobil

Allmän kurs Distans

Lunnevads folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Distans
1 år
Heltid
Kommande starter

Plats & start


Distans
Löpande

Distans
Inväntar startdatum
Lunnevads folkhögskola

Allmän kurs Distans

Saknar du behörighetförhögre studier? Söker du ett alternativ till Komvux? Vill du studera i en skolmiljö som stimulerar till eget kunskapssökande och ger stort utrymme för diskussion och reflektion? Vi på den allmänna kursen kan erbjuda dig detta!

Vi har sedan många år tillbaka erbjudit allmän kurs med olika spännande inriktningar av praktisk-estetisk eller teoretisk karaktär. Vi erbjuder även möjlighet att läsa de teoretiska ämnena på allmän kurs på distans.

Utbildningens mål är:

* Att främja de studerandes utveckling som enskilda individer och som samhällsmedborgare.

* Att ge sådan bildning och utbildning som kan tjäna som bas för fortsatta studier.

*Att åt den som uppfyller kraven ge grundläggande behörighet för studier på gymnasie- eller högskolenivå.

Om undervisningen

Undervisningen bedrivs i ​olika nivåer och du läser ​olika länge beroende på förkunskaper och studiemål. Dina studier sker på heltid och uppfyller Centrala Studiestödsnämndens (CSN:s) krav för heltidsstudier.

Många lektionspass arbetar vi i mindre undervisningsgrupper, där det finns möjlighet till individuell handledning. Stor vikt läggs vid grupprocessen och det värdefulla i deltagarnas erfarenheter, kunskaper och åsikter. Traditionella prov används endast undantagsvis och i upplägget av studierna tas det hänsyn till deltagarnas önskemål och behov. Personlig utveckling och det egna kunskapssökandet har en central plats.

Förkunskaper

Ansökan

För att söka till Allmän kurs på Lunnevads folkhögskola behöver du:

  • fylla i vår ansökningsblankett
  • bifoga intyg på tidigare studier och/eller arbete
  • samt bifoga ett personligt brev, se innehåll nedan
  • genomföra en intervju

Personligt brev

I ditt personliga brev ska du berätta om dig själv, tidigare studier och/eller arbete. Vi vill också att du skriver om varför du vill studera på folkhögskola och dina framtidsplaner.

Intervju

Du kommer att bli kallad till en intervju- och informationsdag. Där får du träffa två av våra lärare. Detta tillfälle ger oss möjlighet att lära känna dig lite bättre, och du kan ställa frågor till oss om skolan och undervisningen. Vi utgår från ditt personliga brev som du bifogat ansökan. Fundera gärna på vad du förväntar dig av skolan och av oss som lärare vad gäller studier och eventuellt stöd. Vid intervjutillfället kommer du att få en rundtur på skolan och även träffa några nuvarande deltagare som berättar mer om hur att det är att studera på Lunnevad.

Genomförd intervju ökar dina chanser att bli antagen!

Behörighet och urval

Vid antagningen tar vi stor hänsyn till individens behov av studier och personlig utveckling samt vilken hjälp skolan kan erbjuda dig.

Om du är född 2000 eller senare och saknar fullständiga gymnasiebetyg, bör du i första hand kontakta din hemkommun eller den gymnasieskola där du eventuellt är inskriven. I vissa fall kan dessa bekosta en utbildningsplats på folkhögskola.

Lunnevads folkhögskola

När du kommer till Lunnevads folkhögskola, mitt emellan Linköping och Mjölby, kommer du också till det östgötska kulturlandskapet där det är som vackrast, just i gränstrakten mellan skog och slättland. En lummig omgivning som inbjuder till utomhusaktiviteter och som också...


Läs mer om Lunnevads folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Allmän kurs Distans
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Lunnevads Folkhöskola Facebook


Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Allmän kurs Distans

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs Distans från Lunnevads folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön