Biopsykosocial kriminologi

Örebro universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Örebro
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Örebro

Biopsykosocial kriminologi

Kan våra gener, vår hjärna eller till och med vår vilopuls påverka vår risk att begå brott? Hur kan vi med hjälp av evolutionen förstå varför män är mer våldsamma än kvinnor? Varför är tvillingar så viktiga för vår förståelse för ärftligheten av kriminalitet? Biopsykosocial kriminologi söker förklaringar till liknande frågor i biologiska, psykologiska och sociala faktorer samt i samspelet mellan dessa. Under kursen får studenterna bekanta sig med centrala begrepp och forskningsmetoder som har varit och är viktiga för förståelsen och utvecklingen av biopsykosocial kriminologi. Kursen belyser vikten av att använda flera olika perspektiv för att förbättra vår förståelse för våld och annan kriminalitet, där biologiska, psykologiska och sociala faktorer är i fokus. Slutligen lyfts eventuella juridiska konsekvenser av denna kunskap och hur kunskapen kan användas för att utveckla mer effektiva brottsförebyggande åtgärder.

Förkunskaper

60 högskolepoäng varav 30 högskolepoäng inom ett beteende- eller samhällsvetenskapligt ämnesområde alternativt minst ett års arbetslivserfarenhet inom det kriminologiska fältet.

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Örebro universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Biopsykosocial kriminologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön