Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Historiska perspektiv på demokrati

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2024 - Distans

Historiska perspektiv på demokrati

Kursen behandlar i huvudsak demokratins historia från antiken till sent 1900-tal, både vad gäller hur nuvarande politiska system från olika delar av världen har byggts upp och legitimerats. Särskilt fokus läggs på utvecklingen av moderna former av demokrati från 1600-talet och framåt. Utöver kurslitteratur, kommer studenten möta och arbeta med historiska källtexter som har betydelse för demokratin för att erhålla en djupare förståelse för demokratins idéhistoria. 

Kursen innehåller dessutom en omfattande översikt av olika teoretiska modeller för att förstå och definiera demokrati, samt ett urval av exempel från 1900-talet då demokratin har utmanats eller hotats. Syftet med detta är att ge studenten ett historiskt perspektiv som kan förbättra studentens förmåga att identifiera och värdera nutida fall där demokratin utmanas eller hotas.

Förkunskaper

Historia 90 hp eller Idéhistoria 90 hp , eller kandidatexamen (180 hp), eller motsvarande. Engelska B/6 och (om kursen ges på svenska) svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Historiska perspektiv på demokrati

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön