Magisterprogrammet i medie- och kommunikationsvetenskap

Umeå universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Umeå
60 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Umeå
Sista ansökan: 2024-04-15

Magisterprogrammet i medie- och kommunikationsvetenskap

Magisterprogrammet i Medie- och kommunikationsvetenskap är en ettårig utbildning som syftar till att ge den studerande både breddad kompetens för problemlösning inom arbetsliv såväl som förberedande kunskaper för fortsatta akademiska studier på forskarnivå. Under utbildningen får studenterna både fördjupa sig i teoretiska klassiker och orientera sig inom ämnets forskningsfront. Särskild uppmärksamhet ägnas metoder för insamling, analys och visualisering av digitala dataflöden, liksom bransch- och samhällsutmaningar i ett föränderligt medielandskap. Utbildningen avslutas med ett självständigt arbete.

 

Termin 1

Första terminen avhandlar metoder, teoribildning och praktiska tillämpningar inom såväl historiska som samtida skeenden. Undervisningen är forskningsnära och innehåll anpassas fortlöpande efter forskningsfronten och den medierade samhällsutvecklingen.

 

Termin 2

Den andra terminen består teoretisk och metodologisk fördjupning inom Medie- och kommunikationsvetenskap, samt en magisteruppsats (15 hp). Under terminen förutsätts den studerande självständigt välja och efterforska sitt uppsatsämne.

Förkunskaper

Kandidatexamen i journalistik, medie- och kommunikationsvetenskap, eller motsvarande. Svenska och engelska för grundläggande behörighet för högskolestudier.

Examen & Intyg

Magisterexamen

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Magisterprogrammet i medie- och kommunikationsvetenskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön