Political violence

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2025 - Distans
Sista ansökan: 2024-10-15

Political violence

Kursen behandlar olika historiska exempel på politisk våldsanvändning såsom folkresningar och revolutioner, terrorism, folkmord samt statssanktionerad terror riktad mot den egna befolkningen. Politisk våldsanvändning i form av reguljär krigföring mellan stater berörs inte mer än i förbigående och av kontextuella skäl. Inom ramen för kursen kommer såväl politiskt/ideologiska som sociala, religiösa, filosofiskt/etiska och andra relevanta förklarings- och legitimeringsmodeller att diskuteras och analyseras. Slutligen kommer dessa historiska exempels relevans för att förstå och förklara den samtida utvecklingen att diskuteras. Studenter som läser kursen som fristående kurs kan i efterhand tillgodoräkna sig den som ett moment i en magister- eller masterkurs i historia.

Förkunskaper

Univ: Historia C eller Idéhistoria C, eller kandidatexamen (180 hp), eller motsvarande. Engelska A/6 och (om kursen ges på svenska) svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier .  

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Political violence

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön