Populärvetenskap - historia, teori, praktik

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2024 - Distans

Populärvetenskap - historia, teori, praktik

I den här kursen får studenterna inblick i ett dynamiskt och interdisciplinärt forskningsfält vetenskapskommunikation där frågor om populärvetenskapens historia, medialiseringen av vetenskap, allmänhetens kunskap om och engagemang i vetenskapliga frågor, samt betydelsen och värdet av effektiva kommunikationsstrategier, undersöks och beforskas. Kursens övergripande mål är att ge studenterna de kunskaper, analytiska förmågor och praktiska färdigheter som behövs för att utveckla en kritisk förståelse av vetenskapskommunikationens roll i samhället, både förr och nu, och för att kunna göra välgrundade val om hur den publika vetenskapen bäst kan utformas.

Förkunskaper

90 hp kurser i idéhistoria, eller kandidatexamen om 180 hp, eller motsvarande. En B/6 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier (om kursen ges på svenska).

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Populärvetenskap - historia, teori, praktik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön