Magisterprogram i juridik för socialt arbete

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Distans
60 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Magisterprogram i juridik för socialt arbete

Magisterprogram i juridik för socialt arbete i Uppsala ger dig förutsättningar att leda och utföra socialt arbete, kunskapsbaserat och enligt de utmaningar och förväntningar som finns i dagens samhälle. Programmets mål är att ge dig möjlighet till fördjupad kunskap i att tolka, fastställa och tillämpa gällande rätt samt få god insikt i aktuellt välfärdsrättsligt forsknings- och utvecklingsarbete. Att du helt enkelt ska kunna arbeta utifrån gällande rätt och därigenom trygga rättssäkerheten i socialt arbete.

Mer specifikt kommer du att kunna utveckla din förmåga att identifiera juridiska problem, att genomföra kvalificerade rättsutredningar för att lösa identifierade problem och att presentera såväl den kunskap som de argument som ligger till grund för den lösning du föreslår, i dialog med berörda individer och grupper. Genom programmet kommer du att tillägna dig ett utvecklat och fördjupat juridiskt kunnande och en specifik kompetens i välfärdsrätt.

Juridiska fakulteten vid Uppsala universitet erbjuder en unik magisterutbildning i välfärdsrätt riktad till blivande eller yrkesverksamma socialarbetare. Programmet har forskningsanknytning genom att undervisande lärare bedriver forskning inom välfärdsrättens område.

Programmet leder till en filosofie magisterexamen med välfärdsrätt som huvudområd

Efter genomgånget program kan du arbeta på departement, statliga myndigheter, regioner, i kommuner och på icke statliga organistioner samt företag, som chef, beslutsfattare, utredare och handläggare.

Programmet leder till en filosofie magisterexamen med välfärdsrätt som huvudområde.

Förkunskaper

Socionomexamen eller kandidatexamen med minst 60 hp i ett beteendevetenskapligt ämne samt 15 hp grundläggande juridik. Dessutom krävs kunskaper i svenska och engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till utbildning på grundnivå.

Examen & Intyg

Magisterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Magisterprogram i juridik för socialt arbete

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön