Masterprogram i management, kommunikation och IT

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Masterprogram i management, kommunikation och IT

Framtidens ledare, chefer och kommunikatörer behöver kunskap om digitaliseringens strategiska och operativa effekter på organisationer, grupper och individer. De måste alla kunna kommunicera i det snabbt föränderliga digitala samhället. På masterprogrammet i management, kommunikation och IT vid Uppsala universitet får du en unik utbildning som ger dig både bredd och djup i kunskaperna om samhällets digitala utveckling. Du får en IT-profil på din kompetens som svarar mot framtidens krav på gränsöverskridande och flexibilitet. Du lär dig att identifiera frågor och problem, analysera och välja olika lösningar. Givetvis handlar det också om att omsätta detta i praktik. Du ska kunna agera.

På programmet som ges i Uppsala finns fyra ämnen med - företagsekonomi, informationssystem, människa-datorinteraktion och medie- och kommunikationsvetenskap. Lärare med specialkompetens inom de olika ämnesområdena samarbetar i kurserna för att ge ett helhetsperspektiv på viktiga frågor kring digitalisering som ett komplext, organisatoriskt fenomen.

Vi studerar digitalisering i sitt ekonomiska och kommunikativa sammanhang. Digitalisering handlar inte bara om teknik utan är en del av en verksamhet. Det handlar om människor. Hur kan vi leda bättre genom att kommunicera och använda digital teknik? Hur kan vi kommunicera bättre genom att leda och använda IT?

Utbildningen berör områden som interoperabilitet, användbarhet, strategiutveckling, informationsinfrastruktur och beslutsstöd. Utbildningen avslutas med ett examensarbete där du fördjupar dig inom något av de områden som programmet berört under utbildningens gång.

Efter utbildningen kan du arbeta som konsult inom områdena IT, kommunikation, management och verksamhetsutveckling. Inom företag och organisationer kan du arbeta strategiskt med digitaliserings- och kommunikationsfrågor, till exempel som CIO (Chief Information Officer) och CMT (Chief Marketing Technologist).

Programmet leder till en filosofie masterexamen med företagsekonomi, informationssystem, människa-datorinteraktion eller medie- och kommunikationsvetenskap som huvudområde.

Förkunskaper

Kandidatexamen om 180 hp med 90 hp informationssystem, informatik, systemvetenskap, människa-datorinteraktion, medie- och kommunikationsvetenskap eller företagsekonomi.Dessutom krävs kunskaper i svenska och engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till utbildning på grundnivå.

Examen & Intyg

Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i management, kommunikation och IT

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön