Visa allastudier.se som: Mobil

Allmän kurs - idrott och hälsa

Valjevikens folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Sölvesborg
1-3 år
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Augusti - Sölvesborg
Allmän kurs - idrott och hälsa

Allmän kurs - idrott och hälsa

Läs Allmän kurs med idrottsprofil för dig med funktionsnedsättning eller läs Idrott/hälsa/ledarskap på heltid.

Här finns möjlighet att läsa på grundskole- eller gymnasienivå samtidigt som du får utveckla dig och dina kunskaper inom idrott och hälsa. Du bör ha idrott som ditt stora intresse och vilja lära dig mer om olika idrotter. 

Allmän kurs med idrottsinriktning vänder sig till dig som är intresserad av träning, idrott och hälsa och vill kombinera detta med att läsa in vissa kärnämnen/gymnasiegemensamma kurser eller allmänna ämnen.

För dig som inte vill läsa in behörigheter eller kanske bara har något ämne att läsa in finns möjlighet att på heltid utveckla dina kunskaper inom idrott och hälsa samt växa som person och aktiv utövare/ledare inom parasport. Du bör ha idrott som ditt stora intresse och vilja lära dig mer om olika idrotter. Precis som Allmän kurs med idrottsinriktning vänder sig denna variant av idrottsprofil till dig som är intresserad av träning, idrott och hälsa och vill fördjupa dig i både praktiska och teoretiska ämnen kring handikappidrott och hälsa. Skillnaden mot profilen på allmän kurs är att du endast läser idrotts- och hälsorelaterade ämnen samt ämnen du kan ha nytta av för ett självständigt liv.

Du får möjlighet att prova på en mängd aktiviteter. Beroende på gruppens sammansättning kan det handla om både individuell idrott såväl som lagidrott.

Aktiviteter och kunskap inom idrott och hälsa

Cirka halva tiden av kursen ägnar du åt praktiska och teoretiska ämnen kring träning och idrott. Du får möjlighet att prova på en mängd aktiviteter. Beroende på gruppens sammansättning kan det handla om både individuell idrott såväl som lagidrott. Utifrån din studieplan kan det även ingå ämnen som träningslära, mental träning/idrottspsykologi, föreningskunskap, idrottsledarskap samt kost och hälsa.

Du utvecklar dig själv och kan finna den idrott som passar dig och dina behov av träning bäst. Du får också tillfälle att utveckla ditt engagemang för uppdrag i olika idrottsföreningar. Förutom traditionella studier lägger vi stor vikt vid att utveckla din personlighet och din relation till andra människor.

Goda träningsmöjligheter i moderna anläggningar

Valjeviken har mycket goda träningsmöjligheter med modern idrottshall, simhall med mängder av faciliteter, lokaler för styrketräning och sjukgymnastik samt närhet till ridklubb och golfbana. Här finns hög kompetens inom pedagogik och behandling.

Förkunskaper

Antagningskriterier

 •     Kursdeltagare måste fyllt 18 år.
 •     Kursdeltagare utan fullständiga betyg från grundskola eller gymnasium prioriteras.
 •     Kursdeltagare som skrivit personligt brev prioriteras.
 •     Kursdeltagare som ska bo på internat prioriteras.
 •     Vid behov kallas reserver i ordningsföljd.

Examen & Intyg

Efter genomgången allmän kurs har du möjlighet att få ett sammanfattande studieomdöme. Det kan du använda om du vill söka vidare till högskola eller universitet.

Kostnader

All undervisning på Valjevikens folkhögskola är avgiftsfri, däremot tas en terminsavgift på 500 kr ut. I den kostnaden ingår:

 • Svart/vit kopiering.
 • Studieresor.
 • Utflykter.
 • Kursmateriel.
 • Försäkring.
 • USB-minne.
 • Vår/höstfest inklusive måltid.
 • Måltid vid jul och terminsavslutning.
 • Subventionerat bad vid Valjevikens simhall.


INTERNATAVGIFT

3 900,00 kr för rum med dusch och toalett, helpension

3 400 kr för rum utan dusch och toalett, helpension

Valjevikens folkhögskola

Valjevikens folkhögskola

Valjevikens Folkhögskola

Valjeviken ligger i Sölvesborg, Blekinge. Alldeles intill havet och med bokskogen inpå knutarna.  Inom Valjeviken ryms flera olika verksamheter, en av dessa är vår folkhögskola. Vi erbjuder både långa och korta kurser. Allt under ledning av kompetenta pedagoger samt med...


Läs mer om Valjevikens folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Allmän kurs - idrott och hälsa
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Valjevikens folkhögskola

Valjeviken - Box 94
294 22 Sölvesborg

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs - idrott och hälsa från Valjevikens folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: