Visa allastudier.se som: Mobil

Kvalificerad tilläggsutbildning för yrkesverksam hovslagare

Västra Götalands läns landsting, Biologiska Yrkeshögskolan i Skara - BYS
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Distans
200 yh-poäng
Deltid

Kvalificerad tilläggsutbildning för yrkesverksam hovslagare

Kvalificerad tilläggsutbildning för yrkesverksam hovslagare

Jobbar du redan som hovslagare och vill kunna ansöka till Jordbruksverket om en godkänd behörighet? Ta nästa steg med vår kvalificerade tilläggsutbildning och fördjupa din hovslagarkompetens!

Den kvalificerade tilläggsutbildningen för yrkesverksamma hovslagare är en vidareutbildning som ska leda till att du kan bredda och fördjupa din egen kompetens inom yrket. Utbildningen leder också till att du ska kunna ansöka till jordbruksverket om en godkänd behörighet för hovslagare och därvid ha kunskaper och kompetenser för att arbeta inom yrkesgruppen djurhälsopersonal.

Utbildningens innehåll baseras på vetenskap och väl beprövad erfarenhet och samverkan sker med veterinärer med spetskompetens inom hovrelaterade områden, biomekanik, anatomi, fysiologi, hovsjukvård med mera.

Utbildningens upplägg
Utbildningens upplägg är baserat på att du som yrkesverksam hovslagare ska kunna kombinera det egna företagandet med kompetens-utveckling. Undervisningen sker både på plats i skolan och ute i externa stallar samt i din egen verksamhet. Den externa undervisningen ger en utveckling av det egna nätverket. Du får möjlighet att arbeta och studera den högpresterande hästen i dess rätta miljö. Du får arbeta med professionella hästmänniskor och ta del av deras erfarenhet och kunskap där vikten av god hovvård står i centrum.

Förkunskaper

Förkunskap

Behörighet till yrkeshögskolan

Särskilda förkunskaper

  • Genomgången grundutbildning godkänd av Jordbruksverket alternativt motsvarande påvisbar kompetens (t ex minst 5 års yrkesarbete på heltid som hovslagare, anställd eller som egen företagare
  • 6 månaders yrkeserfarenhet på heltid/12 månader på deltid efter avslutad grundutbildning alternativt motsvarande påvisbar kompetens. Ska styrkas genom t ex F-skattsedel eller anställningsintyg.

Hitta till utbildaren

Västra Götalands läns landsting, Biologiska Yrkeshögskolan i Skara - BYSRecensioner

Det finns inga recensioner för Kvalificerad tilläggsutbildning för yrkesverksam hovslagare

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

}